Simona Halep: Am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate la US Open

Simona Halep: Am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate la US Open

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a declarat încrezătoare în forma sa actuală şi a afirmat că speră să ajungă cel puţin până însferturile de finală la US Open, ultimul Grand Slam al anului, care va începe luni la New York.

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi place foarte mult terenul de aici, este exact stilul meu. Joc foarte rapid, îmi place să lovesc mingile foarte devreme şi să stau aproape de linia de fund. Am făcut deja câteva antrenamente, simt mingea, am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate", a declarat, sâmbătă, Halep în prima conferinţă de presă susţinută la New York.

Întrebată care este obiectivul său la US Open, românca a declarat, zâmbind: "Să ajung până în sferturile de finală, ca să-mi asigur permis de acces pe viaţă." Ea s-a referit la asa-numitul "Club Final 8" în care sunt incluşi toţi jucătorii care ajung fie într-un sfert de finală la individual fie într-o semifinală la dublu, la un turneu de Grand Slam, pentru care primesc acces gratuit la turneul respectiv pe tot restul vieţii şi alte beneficii.

Ea a declarat că se concentrează deja la primul meci, în care o va întâlni pe americanca Danielle Collins, luni, prima întâlnire care va deschide oficial competiţia pe arena Arthur Ashe, cel mai mare stadion de tenis din lume. "Întotdeauna primul meci este dificil la orice competiţie, aşa că trebuie să mă concentrez, să-mi dau toata silinţa şi să câştig meciul. Am făcut progrese în jocul meu, serviciul meu s-a îmbunătăţit, lovesc cu reverul mai bine ca oricând, aşa că vreau să continui această evoluţie şi să văd cât de departe pot ajunge", a spus Halep.

Despre arena principală de la Flushing Meadows unde va juca luni primul meci, pentru prima data în cariera sa, a spus că i se pare "uriaşă". "Da, am avut ocazia să exersez pe stadionul Artur Ashe. Este uriaş. Foarte mare. E bine să am această experienţă. Până acum am dobândit experienţa multor terenuri, aşa că sunt pregătită pentru orice. Trebuie doar să îmi fac jocul meu pe teren, cred că
asta este cel mai important lucru. Nu conteaza terenul pe care joci, ci doar să faci cel mai bun joc", a precizat Simona Halep.

Simona Halep a răspuns întrebărilor jurnaliştilor în prima conferinţă de presă organizata, sâmbătă, la centrul de presă din incinta arenelor de la Flushing Meadows, la care au participat primii jucători cap de serie ai turneului. Printre întrebările puse sportivei românce s-a făcut referire şi la religia ei creştin ortodoxă. "Da, credinţa este importantă pentru mine, atât pe teren cât şi în afara terenului. Cred în Dumnezeu. Nu merg la biserică în mod regulat, pentru că nu am timp şi nu este stilul meu, dar cred în El, şi port anumite lucruri cu mine şi cred în ele".

Simona Halep va evolua, în primul tur al US Open, împotriva jucătoarei Danielle Rose Collins, fără loc WTA, dar fostă ocupantă a poziţiei 553, care a primit un wild card.

Meciurile din cadrul US Open vor începe, luni, la Flushing Meadows (New York).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor