Simona Halep, principala favorită a turneului WTA de la Dubai, după retragerea Serenei Williams

Simona Halep, principala favorită a turneului WTA de la Dubai, după retragerea Serenei Williams

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a devenit principala favorită a turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.513.000 dolari, după ce americanca Serena Williams, liderul WTA, s-a retras din motive medicale.

Halep (23 ani) va intra direct în turul secund al competiției din Emiratele Arabe Unite, urmând să o înfrunte pe câștigătoarea dintre Mona Barthel (Germania) și Daniela Hantuchova (Slovacia). Simona nu a mai jucat până acum cu Barthel (24 ani), care ocupă locul 42 în lume, dar a învins-o de fiecare dată (trei ori) pe Hantuchova, jucătoare de 31 de ani, aflată pe poziția a 73-a în ierarhia WTA.

În 2012, în primul tur la Doha, Halep s-a impus cu 3-6, 6-2, 7-6 (4), în 2013, în calificări la Roma, Simona a învins cu 6-4, 6-2, iar în 2013 a câștigat cu 6-2, 6-1 la New Haven, în runda inaugurală, ulterior adjudecându-și titlul. Cele două ar fi trebuit să se întâlnească și în turul secund al calificărilor în 2013 la Dubai, dar Simona s-a retras înaintea partidei din cauza unei accidentări la spate.

De asemenea, Eugenie Bouchard (Canada), numărul 7 mondial, s-a retras și ea de la turneul de la Dubai, după ce organizatorii îi acordaseră vineri un wild card.

Monica Niculescu figurează și ea pe tabloul principal de simplu, urmând să joace cu germanca Sabine Lisicki. Monica (27 ani, 57 WTA) o conduce cu 3-2 la general pe Lisicki (25 ani, 28 WTA), fiecare dintre cele două reușind anul trecut câte o victorie în meciurile directe, românca la Australian Open, iar germanca la Hong Kong.

Alexandra Dulgheru va juca sâmbătă în turul secund al calificărilor la Dubai, cu croata Mirjana Lucic-Baroni. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /