Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Miami (WTA)

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Miami (WTA)

 Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, vineri, după ce a dispus de cehoaica Nicole Vaidisova cu 6-4, 2-6, 6-1.

Halep s-a impus într-o oră și 44 de minute de joc efectiv în fața unei adversare care a revenit anul trecut în circuit după o absență de mai bine de patru ani.

Vaidisova (25 ani), fostă numărul 7 mondial în 2007, dar acum pe locul 328 în ierarhia feminină, a dat o replică bună româncei în primele două seturi, dar a cedat complet în decisiv.

Halep, care și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Miami, a început bine, cu un break, dar apoi a pierdut următoarele două ghemuri. Simona a fost condusă cu 2-1 și 3-2, dar a restabilit egalitatea și a reușit un break, care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta setului, adjudecat cu 6-5, după 55 de minute. Jocul a fost întrerupt pentru câteva minute la 5-4, 30-30 din cauza ploii, după care Halep a încheiat manșa printre picături.

Setul secund a debutat cu întârziere din cauza ploii, dar Halep a reușit din nou un break (alb) la debut, după care a părut ieșită din ritm, cedând următoarele trei jocuri. A revenit cu un break pentru 2-3; dar apoi nu a mai arătat nimic și a pierdut setul cu 2-6, în doar 26 de minute.

Halep a dominat categoric setul decisiv, pe care și l-a trecut în cont după doar 23 de minute, cu 6-1.
Nicole Vaidisova a avut un debut fulminant de carieră, cucerind primul titlu WTA la doar 15 ani și trei luni, în 2004, la Vancouver. Palmaresul său cuprinde în total șase titluri WTA la simplu, celelalte fiind la Tașkent (2004), Seul, Tokyo, Bangkok (2005) și Strasbourg (2006).

Simona Halep și-a asigurat un cec de 31.670 dolari și 65 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta Camila Giorgi, cap de serie nr. 30, care a dispus cu 6-2, 6-2 de belgianca Alision van Uytvanck. Acesta va fi primul meci dintre Halep (23 ani) și Giorgi (23 ani), aflată pe locul 37 în ierarhia feminină.

Halep a câștigat ultimele sale 12 partide din circuitul WTA după eliminarea în sferturile de finală ale turneului Australian Open (cinci la Dubai, șase la Indian Wells, unul la Miami).


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante