Spectacolul Angliei a început fără români. Cum arată prima etapă din Premier League

Spectacolul Angliei a început fără români. Cum arată prima etapă din Premier League

Louis van Gaal şi-a început aventura la Manchester United cu un eşec pe teren propriu în faţa “lebedelor “ de la Swansea.

Fanii lui United care obişnuiau să îl ia peste picior pe David Moyes, fostul antrenor al “diavolilor”, şi-au mutat acum atenţa spre Louis van Gaal. Olandezul n-a scăpat de critici pentru eşecul de acasă cu Swansea, scor 1-2, calitatea transferurilor şi sistemul de joc fiind puse sub semnul întrebării. “Acest 3-5-2 este prea lent. United are nevoie de alţi mijlocaşi, i-ar fi fost foarte buni Kroos sau Fabregas, acum nu ştiu ce mai poate găsi pe piaţă”, a comentat Paul Scholes, fostul mijlocaş de la United. Iar spaniolul Ander Herrera, pentru care s-au plătit 28 de milioane de lire sterline, este încă departe de valoarea jucătorilor despre care s-a vorbit că ar putea ajunge pe Old Trafford, Vidal, Pogba, Kroos sau Fabregas. “Încă avem nevoie de fotbalişti, în special în apărare”, a apreciat Louis van Gaal, care insistă pentru marocanul Benatia, de la AS Roma.

Fază comică la Londra

Fără Vlad Chiricheş pe teren sau pe bancă, Tottenham a scos 3 puncte de pe terneul lui West Ham cu un gol marcat la ultima fază de Dier, tocmai unul dintre fundaşii centrali. Chiricheş s-a întors la antrenamentele lui Spurs doar de câteva zile şi ar putea avea ceva probleme în a reveni în echipă. Meciul de la Londra a fost marcat de un moment amuzant, cu un fan care a pătruns pe teren în momentul în care danezul Eriksen se pregătea să execute o lovitură liberă. Suporterul respectiv a dat el în minge, şutul său fiind reţinut de protarul lui West Ham în aplauzele spectatorilor.

Pantilimon, rezerva unui italian

Dacă absenţele lui Chiricheş, la Tottenham, şi Gardoş, la Southampton, erau de anticipat din motive medicale, a surprins în mod neplăcut opţiunea antrenorului lui Sunderland, Gus Poyet, de a-l titulariza pe italianul Vito Mannone în dauna lui Pantilimon. Cei doi portari au apărat alternativ în meciurile amicale, iar tehnicianul spusese că nu are stabilit un portar titular şi unul de rezervă, urmând să decidă înaintea primului meci. Din păcate, verdictul nu a venit în sensul dorit de noi. Cât despre Gardoş, antrenorul Ronald Koeman a declarat că nu va forţa intrarea românului, aşteptând momentul la care fundaşul nostru va ajunge la un nivel fizic optim.

Mourinho: “Şi locul doi e bun”

Prima etapă din Anglia se încheie astăzi cu partida dintre Burnley şi Chelsea. Bineîneles că Jose Mourinho a făcut spectacol la conferinţa de presă ce a precedat jocul: “Dacă mă întrebaţi pe mine, eu spun că suntem favoriţi la titlu. Acelaşi lucru o să-l mai declare 5-6 antrenori. Asta înseamnă că dacă 5 echipe nu iau titlu e un sezon ratat? Nu, eu cred că şi locul doi e bun”. O candidată la titlu la care se referea Mourinho este, cu siguranţă, Arsenal Londra, echipă care a reuşit o victorie dramatică pe teren propriu, cu un gol al lui Ramsey marcat în prelungiri.

Anglia, etapa I

Manchester United – Swansea 1-2

Rooney 53 / Sung-Yong 24, Sigurdsson 72

Leicester – Everton 2-2

Ulloa 22, Wood 86 / McGeady 20, Naismith 45

QPR – Hull City 0-1

Chester 52

Stoke City – Aston Villa 0-1

Weimann 50

WBA – Sunderland 2-2

Berahino 43 (pen), 74 / Cattermole 5, Larsson 85

La Sunderland, Pantilimon a fost rezervă

West Ham – Tottenham 0-1

Dier 90+3

La Tottenham, Chiricheş n-a fost în lot

Arsenal – Crystal Palace 2-1

Koscileny 45+1, Ramsey 90+1 / Hangeland 35

Liverpool – Southampton 2-1

Sterling 23, Sturridge 79 / Clyne 56

La Souhampton, Florin Gardoş n-a fost în lot

Newcastle – Manchester City

Luni

Burnley – Chelsea, ora 22.00, EuroSport 1

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante