ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 10 OCTOMBRIE

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat, neașteptat, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Shanghai, joi, după 6-4, 3-6, 10-7 în sferturi cu cuplul Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia), cap de serie nr. 4.

* Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de chinezoaica Saisai Zheng cu 6-4, 2-6, 6-1, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Jucătoarele române de tenis Alexandra Cadanțu (N. 8) și Patricia Maria Țig s-au calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.

* Jucătorii echipei FC Botoșani s-au alăturat și ei luptei împotriva rasismului în fotbal, printr-un clip video, după ce Dinamo, Petrolul Ploiești și echipa națională a României au avut astfel de inițiative.

* Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) a lansat campania ''Roșu pentru Rasism'', din dorința de a preveni orice gesturi sau acțiuni discriminatoare pe stadioanele de fotbal din România, se arată într-un comunicat al Federației Române de Fotbal.

* Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că demersul operatorului de cablu RCS-RDS de a se relua procedura de valorificare a drepturilor TV aferente Ligii I a fost respins definitiv de către Curtea de Apel București. LPF a precizat într-un comunicat că RCS-RDS, deși declară că dorește preluarea dreptului de transmitere a meciurilor din Liga I, pe de altă parte refuză să negocieze cu titularul drepturilor, firma Intel Sky Broadcast LTD.

* Pilotul român Robert Vișoiu a declarat că antrenamentele și calificările vor fi cruciale pentru cursele de la Soci (Rusia), din GP3 Series, competiția suport pentru Formula 1. "Mai mult ca niciodată, sesiunile de antrenamente și calificările vor fi cruciale. Cei care vor asimila bine informația vor avea un mare avantaj în curse", a afirmat pilotul echipei Arden, într-un comunicat remis AGERPRES.

* Naționala de fotbal Under-21 a României s-a deplasat într-o vizită la Liceul Tehnologic cu program special pentru copiii cu dizabilități auditive din Buzău, joi, la o zi după victoria din meciul amical cu Albania (3-1), jucat pe stadionul ''Gloria'' din localitate, potrivit site-ului FRF.

* CSM Știința Baia Mare va oferi suporterilor 100 de tricouri, sâmbătă, la ultimul meci jucat acasă în acest sezon, împotriva echipei RCM Timișoara, în Cupa României la rugby, de la ora 11,00, pe stadionul "Lascăr Ghineț".

* Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 2 mondial, va urma un tratament cu antibiotice timp de 4-5 zile pentru a-și trata un debut de apendicită și va decide apoi dacă va suporta o intervenție chirurgicală, a anunțat impresarul său într-un comunicat.

* Primarul metropolei Los Angeles, Eric Garcetti, a anunțat că sunt șanse foarte mari ca din 2015 orașul californian să aibă din nou o echipă în Liga profesionistă de fotbal american (NFL).

* Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere, desfășurată pe circuitul de la Soci, înaintea Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei. Rosberg, aflat pe locul secund în clasamentul general al piloților, a fost cronometrat cu timpul de 1 min 42 sec 311/1000, devansându-i pe britanicii Lewis Hamilton (Mercedes), 1 min 42 sec 376/1000, și Jenson Button (Mercedes-McLaren), 1 min 42 sec 507/1000.

* Echipa Marussia a decis vineri să nu îl înlocuiască pe pilotul francez Jules Bianchi pentru Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei de la Soci, de duminică, și va alinia un singur monopost la start, cel condus de englezul Max Chilton.

* Echipele Italiei și Braziliei, care nu au jucat joi, s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial de volei feminin din Italia, grație victoriilor reușite de formațiile Statelor Unite și Chinei.

* Naționala de fotbal a Spaniei, campioana europeană en titre, a suferit joi seara, prima sa înfrângere în ultimii opt ani în preliminariile Campionatului European sau Cupei Mondiale, 1-2 cu Slovacia, transmite EFE. Precedentul eșec al ibericilor, care au dominat fotbalul în ultimii ani, cu două titluri europene consecutive (2008, 2012) și unul mondial (2010), s-a consemnat în data de 7 octombrie 2006, 0-2 cu Suedia, la Solna.

* Selecționata Mexicului a învins formația Hondurasului cu scorul de 2-0 (2-0), joi, într-un meci amical de fotbal disputat pe stadionul ''Victor Manuel Reyna'' din Chiapas.

* Ciclistul german John Degenkolb (Giant-Shimano), deja învingător în 2013, a câștigat ediția a 64-a a semiclasicei Paris-Bourges, impunându-se la un sprint masiv, cu 190 km parcurși în 4h25'58", fiind urmat de Evgheni Hutarovic (AZ2R La Mondiale) și de Giacomo Nizzolo (Trek), în același timp.

* Prima etapă a Turului ciclist al Beijingului, ultima cursă din cadrul UCI WorldTour 2014, a fost câștigată la sprint de slovenul Luka Mezgec (Giant), cronometrat pe cei 167 kilometri dintre Chong Li — Zhangjiakou, vineri, în 4h22'58".

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…