ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 11 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 11 NOIEMBRIE

Federația Română de Fotbal a anunțat marți că oferă fiecărui internațional român câte o invitație la zona VIP a Arenei Naționale, la meciul România - Irlanda de Nord din preliminariile EURO 2016. Până vineri, 14 noiembrie, ora 16,00, jucătorii care au îmbrăcat cel puțin o dată tricoul echipei naționale la nivel de seniori pot ridica invitațiile de la Casa Fotbalului. Meciul România - Irlanda de Nord, din preliminariile Campionatului European din 2016, este programat vineri, 14 noiembrie, de la ora 21,45, la Arena Națională din Capitală.

* Reprezentativa de rugby a României a coborât două locuri în clasamentul mondial dat publicității de International Rugby Board (IRB), aflându-se acum pe locul 18, cu 67,01 puncte."Stejarii" au făcut rocadă în clasament cu selecționata Statelor Unite, în fața căreia s-au înclinat sâmbătă, cu 17-27, într-un meci test disputat pe stadionul "Arcul de Triumf" din București. Ierarhia dată publicității de IRB este dominată în continuare de campioana mondială en titre, Noua Zeelandă, cu 93,70 puncte, urmată de Africa de Sud, cu 89,02 puncte, în timp ce pe poziția a treia, cu 85,44 pct, a urcat Australia, care a făcut rocadă cu Anglia (85,12 pct).

* Zlatan Ibrahimovic, atacantul-vedetă al echipei Paris Saint-Germain, a fost desemnat pentru a 9-a oară în ultimii 10 ani "Fotbalistul anului" în Suedia, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni seara la Stockholm. "Ibra", în vârstă de 33 ani, a intrat pentru a opta oară consecutiv în posesia trofeului "Gudlbollen" (Balonul de Aur), atribuit de tabloidul Aftonbladet împreună cu Federația suedeză de fotbal.Fostul jucător al echipelor Juventus Torino, Inter Milano și FC Barcelona, accidentat la piciorul stâng pe 21 septembrie, a jucat din nou pentru PSG duminică, în derby-ul cu Olympique Marseille, câștigat cu 2-0 de parizieni.

* Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul profesionist masculin, a debutat cu dreptul la Turneul Campionilor de la Londra, marea finală de sfârșit de sezon a circuitului ATP, spulberându-l în două seturi, 6-1, 6-1, pe croatul Marin Cilic (nr.9), în cursul unui meci disputat luni în cadrul Grupei A a competiției, care a durat doar 56 de minute. În celălalt meci de simplu disputat luni, Stanislas Wawrinka, numărul 4 mondial, a dispus cu 6-1, 6-1 de Berdych (nr.7), după 58 minute de joc.

* Rio Ave, adversara echipei Steaua București în Grupa J din Europa League, a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formația Academica de Coimbra, în ultimul meci al etapei a 10-a a campionatului de fotbal al Portugaliei, disputat luni seara. Ahmed Hassan a reușit o "dublă" pentru gazde, în minutele 36 și 40, rezultatul final fiind stabilit în repriza secundă de Ukra (min.65).În urma acestui succes, Rio Ave a urcat pe locul 7 în clasament, depășind-o la golaveraj pe Sporting Lisabona, formație cu care se află la egalitate de puncte (17).

* David Moyes, fostul antrenor al echipei engleze de fotbal Manchester United, a fost numit la conducerea tehnică a formației Real Sociedad, din prima ligă spaniolă, cu care a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2016, a anunțat gruparea din Țara Bascilor pe site-ul său oficial.Moyes, în vârstă de 51 ani, îl înlocuiește în acest post pe Jagoba Arrasate, care a fost concediat de clubul din San Sebastian pe 2 noiembrie, după un start slab de sezon.

* Jucătorul malaezian de badminton Lee Chong Wei, numărul unu mondial, a fost suspendat provizoriu pentru o "aparentă" încălcare a regulamentului antidoping, a anunțat marți Federația internațională de badminton (BWF), citată de Reuters.Lee, în vârstă de 32 ani, a fost suspendat în baza rezultatelor unui test antidoping efectuat în cursul lunii august, cu ocazia Campionatelor Mondiale de badminton care au avut loc la Copenhaga, la care sportivul malaezian a cucerit medalia de argint la simplu, a explicat BWF într-un comunicat.

* Pep Guardiola, actualul antrenor al campioanei Germaniei, Bayern Munchen, a dezvăluit că nu intenționează să revină vreodată la FC Barcelona, echipă cu care a cucerit trei titluri de campion al Spaniei și două trofee ale Ligii Campionilor. "În viață există cicluri, iar ciclul meu la Barcelona s-a încheiat", a declarat Guardiola într-un interviu acordat ziarului catalan Ara.

* Un simpatizant al clubului San Telmo a încetat din viață luni, după o confruntare între suporterii acestei grupări și cei ai echipei Sportivo Dock Sud, ambele aflate în cea de-a patra divizie a fotbalului argentinian. După confruntarea cu arme de foc între cele două tabere de "barra bravas" (suporteri radicali) s-a înregistrat decesul lui Daniel Sanchez (28 ani), alte două persoane fiind rănite de gloanțe, una dintre ele fiind transportată în stare gravă la un spital din Buenos Aires, a anunțat poliția argentiniană, citată de agenția EFE.

* Cunoscutul hocheist ceh Jaromir Jagr, campion olimpic cu naționala țării sale în 1998, care își continuă cariera profesionistă la 42 de ani, a marcat luni seara cel de-al 708-lea său gol în Liga nord-americană (NHL), în cursul meciului pierdut de echipa sa, New Jersey Devils, pe patinoarul formației Boston Bruins (2-4). Jagr, aflat la cel de-al 21-lea său sezon în NHL, a devenit cu această ocazie al șaselea marcator din istoria acestei competiții, la egalitate cu Mike Gartner, membru al "Hall of Fame" (panteonul gloriilor). Cehul se află la numai 9 goluri de locul cinci și la 33 de podium, în vârful căruia tronează în continuare marele Wayne Gretzky, cu 894 de goluri.

* Mai multe jucătoare ale selecționatei de futsal a Braziliei, campioană mondială en titre, au lansat pe internet o campanie de strângere de fonduri pentru a finanța participarea la Mondialul 2014 din Costa Rica, după ce Confederația braziliană a anunțat că are probleme financiare, relatează agenția EFE.Vanessa Pereira, cea mai bună jucătoare din lume la fotbal în sală (2010, 2011, 2012), a dezvăluit prin intermediul rețelelor sociale că solicită donații pentru ca Brazilia să poată face deplasarea și să-și apere titlul mondial la competiția din decembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…