ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 14 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 14 OCTOMBRIE

Naționala de fotbal a României a fost încurajată înaintea meciului de marți cu Finlanda de militarii români aflați în Afganistan, printr-un mesaj video publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale, informează FRF.

* Eternul derby al fotbalului românesc, dintre Steaua și Dinamo, se va disputa pe Arena Națională, în data de 31 octombrie, de la ora 20,30, în cadrul etapei a 13-a a Ligii I, potrivit Ligii Profesioniste de Fotbal. Clubul Steaua a anunțat că biletele vor fi puse în vânzare începând cu cu data de 14 octombrie, pe site-ul www.biletesteaua.ro .

* O delegație a clubului de fotbal CS Universitatea Craiova a depus o coroană de flori și a aprins lumânări la mormântul lui Zoli Crișan, marți, la 11 ani de când extrema de buzunar a trecut în neființă.

* Mijlocașul Marcel Avdic, de la Oțelului Galați, a fost internat în Spitalul Județean Galați, unde a fost operat de apendicită.

* Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploiești, va debuta, miercuri (18,30), în noul sezon al Eurocup, la Volgograd, cu echipa locală Krasni Oktiabr. În Grupa E, din care face parte CSU Asesoft, se mai află Lietuvos Rytas (Lituania), Banvit Bandirma (Turcia), Partizan Belgrad (Serbia) și Hapoel Ierusalim (Israel). Primele patru clasate se califică în Top 32.

* Naționala feminină de fotbal Under-17 a României va participa, în perioada 17-22 octombrie, la Subotica (Serbia), la turneul de calificare în Turul de Elită al Campionatului European de anul viitor. Elevele pregătite de Mirel Albon se vor confrunta cu Serbia, Irlanda și Lituania pentru un loc la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European din 2015.

* Ciclistul belgian Philippe Gilbert (BMC) și-a adjudecat Turul Beijingului, cursă în cinci etape care acum și-a disputat a patra și ultima ediție, după ce Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a decis să nu o mai includă în circuitul mondial.

* Patinatorul artistic japonez Daisuke Takahashi, campion mondial în 2010 și bronz olimpic la JO de iarnă 2010, și-a anunțat marți retragerea din activitate din cauza accidentărilor, relatează agenția EFE.

* Tenismanul ceh Tomas Berdych s-a întâlnit cu americanul de origine cehă Ivan Lendl pentru a negocia o posibilă relație tehnică, însă rezultatul nu a fost satisfăcător, informează agenția spaniolă EFE.

* Fiul cel mic al lui Edson Arantes do Nascimento "Pele", atacantul Joshua Seixas Arantes do Nascimento, a debutat luni în echipa de tineret a clubului brazilian de fotbal Santos, într-un meci din faza a doua a Campionatului Paulista rezervat echipelor sub 20 de ani, informează agenția spaniolă EFE.

* Președintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a dezvăluit că atacantul francez Karim Benzema a avut opțiunea de a alege Manchester United, înainte de a pleca la Real Madrid în urmă cu 5 ani, relatează agenția Xinhua.

* Turneul Four Nations 2015, competiție rezervată celor mai puternice echipe de rugby din emisfera sudică, mai cunoscută drept Rugby Championship, se va deschide cu un meci între Noua Zeelandă, deținătoarea titlului, și Argentina, pe data de 17 iulie, la Christchurch, conform programului dat publicității luni.

* Apărarea campionului paralimpic Oscar Pistorius, care caută să obțină o pedeapsă mai blândă pentru clientul său, a citat luni în fața instanței un responsabil al sistemului penitenciar care a stârnit furia procurorilor, sugerând ca sportivul sud-african să fie condamnat la muncă în interesul comunității, informează AFP.

* Mijlocașul ofensiv Andrés Iniesta, de la FC Barcelona, a câștigat luni seara premiul Golden Foot (Piciorul de aur) 2014, care recompensează cel mai bun fotbalist al anului cu vârsta de peste 28 de ani, s-a anunțat la Monaco.

* Fostul fotbalist brazilian Romario, ales recent senator de Rio, a declarat, luni, că i s-ar îndeplini un vis dacă va fi ales președintele clubului brazilian America, transmite Xinhua.

* Mijlocașul norvegian Martin Odegaard a devenit, la vârsta de 15 ani și 300 de zile, cel mai tânăr jucător care a evoluat la Campionatul European de fotbal, faza preliminară sau finală, luni seara, în partida câștigată de naționala țării sale cu 2-1 în fața Bulgariei, la Oslo.

* Gheorghi Kondratiev a demisionat din funcția de selecționer al echipei de fotbal a Belarus, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în debutul campaniei de calificare la EURO 2016, a anunțat, luni, federația națională, citată de Reuters.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…