ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 31 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 31 OCTOMBRIE

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Paris-Bercy (ATP World Tour Masters 1000), dotat cu premii totale de 2.884.675, grație victoriei cu 5-7, 6-1, 10-6 în fața cuplului Eric Butorac (SUA)/Raven Klaasen (Africa de Sud). Tecău și Rojer, capi de serie nr. 8, după ce și-au asigurat prezența la Turneul Campionilor de la Londra, prin victoria din faza premergătoare, s-au impus într-o oră și 20 de minute și și-au asigurat un cec de 41.750 euro și 360 de puncte ATP.

Foto: (c) Mao Siqian / XINHUA FLUX

* CFR Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal, joi seara, în Giulești, după ce a dispus de Rapid București cu scorul de 2-1 (0-1), pe stadionul Giulești. Rapidiștii au deschis scorul prin Daniel Pancu (10), însă oaspeții au întors rezultatul prin Ferebory Dore (79), Ghiorghi Ceanturia (86).

* Petrolul Ploiești s-a calificat, nu fără emoții, în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal, joi seara, la Botoșani, după ce a învins formația de ligă secundă Rapid CFR Suceava cu scorul de 3-2 (1-0). Au marcat: Kristian Ipsa (27), Claudiu Velescu (57, autogol) și Shai Haddad (60) pentru învingători, respectiv Marius Matei (56) și Ciprian Sumănariu (68).

* Echipa de polo pe apă Steaua București a fost învinsă de formația croată VK Mornar Brodospas Split cu scorul de 12-8 (1-3, 3-1, 4-1, 4-3), joi, într-un meci din Grupa B din turul al doilea preliminar al competiției LEN Euro Cup, ale cărei meciuri sunt găzduite de La Valletta (Malta).

* ''Swimathon", o competiție caritabilă de înot organizată joi seara, de mai multe organizații neguvernamentale din Bacău, a reunit la Bazinul de natație zeci de personalități publice, de la politicieni, artiști, medici, cadre universitare, foști sportivi de performanță până la jurnaliști și foști militari de carieră. Opt ONG-uri și-au prezentat cu acest prilej câte un proiect umanitar pentru a fi ajutat financiar, iar personalitățile publice i-au susținut în cadrul competiției. Ei au înotat timp de o oră, în sistem ștafetă, în fața a mai bine de 500 de susținători ori viitori beneficiari ai fondurilor colectate cu această ocazie.

* Perechea formată din tenismanul român Victor Hănescu și moldoveanul Radu Albot a fost învinsă cu 6-3, 7-5 de cuplul austriac Oliver Marach/Philipp Oswald, cap de serie numărul 1, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Geneva (Elveția), dotat cu premii totale de 64.000 de euro.

* Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Nantes (Franța), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce a dispus de britanica Johanna Konta, cu 3-6, 6-3, 6-3. Mitu (23 ani, 126 WTA) o va înfrunta pe croata Ana Konjuh, o jucătoare de doar 16 ani (va împlini 17 ani pe 27 decembrie), care se află pe poziția 99 în lume.

* Cluburile de fotbal Slovan Bratislava și Sparta Praga au fost sancționate joi de UEFA după ce meciul din Europa League disputat pe 23 octombrie între cele două echipe, pe terenul primei, a fost întrerupt timp de o jumătate de oră, din cauza incidentelor între suporteri. Slovan Bratislava va plăti o amendă de 50.000 de euro, pentru carențe în ce privește organizarea partidei. Sparta Praga a primit o amendă de 80.000 de euro și va disputa un meci cu porțile închise, această ultimă sancțiune fiind însoțită însă de suspendare pe o perioadă probatorie de doi ani.

* Echipa Aalborg BK, una dintre adversarele Stelei în Europa League, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Danemarcei la fotbal, joi seara, după ce a învins în deplasare pe Vejle BK, cu scorul de 1-0, după prelungiri. Unicul gol al partidei a fost înscris de Thomas Augustinussen (100).

* Federațiile de fotbal din Franța și Coreea de Sud au depus dosarele de candidatură pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal feminin din anul 2019, joi, la sediul FIFA de la Zurich, a anunțat federația internațională, potrivit AFP. FIFA va lua o decizie cu prilejul unui comitet executiv, în martie 2015.

* Federația scoțiană de fotbal l-a suspendat șapte meciuri pe Aleksandăr Tonev, fotbalistul bulgar al lui Celtic Glasgow, pe care l-a găsit vinovat că a adus insulte rasiste unui adversar, în timpul unei partide din Scottish Premier League, informează BBC. Celtic, una dintre adversarele Astrei Giurgiu în Europa League, a anunțat că va face apel împotriva acestei decizii și a insistat că bulgarul "nu este un rasist".

* Ciclistul austriac Matthias Brandle a bătut joi recordul mondial al orei, după ce a parcurs, pe pista velodromului din Aigle (Elveția), 51,952 km, îmbunătățind cu peste 700 m precedenta performanță supremă, stabilită de germanul Jens Voigt pe 18 septembrie, tot în Elveția, dar pe velodromul de la Granges.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria