ȘTIRILE SERII - SPORT - 13 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 13 OCTOMBRIE

Naționala de fotbal a României va susține contra Finlandei, marți, la Helsinki, meciul cu numărul 655 din palmaresul său general. Tricolorii au până acum un bilanț de 290 victorii, 164 egaluri, 199 înfrângeri, cu un golaveraj de 1085-847.

Foto: (c) Cristian NĂSTASE / AGERPRES FOTO

* Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, are la dispoziție un lot de 23 de jucători pentru meciul cu Finlanda (14 octombrie), din preliminariile EURO 2016.

* Selecționerul echipei de fotbal a Finlandei, Mixu Paatelainen, are un lot de 24 de jucători pentru partida cu România, de marți, de la Helsinki, din preliminariile EURO 2016. Dintre cei 24, doar trei jucători provin din campionatul intern, toți evoluând la HJK Helsinki.

*Circa 100 de fotbaliști, născuți în 1999 și 2000, provenind din familii românești stabilite în Spania și legitimați la cluburi spaniole, vor fi testați și evaluați de un grup de tehnicieni români cu prilejul unui trial care se va desfășura pe 15 și 16 octombrie la baza sportivă a clubului Getafe.

* Fostul internațional român Miodrag Belodedici a apreciat că echipei de fotbal a României i-a lipsit posesia în meciul cu Ungaria (1-1), disputat vineri în preliminariile EURO 2016, iar dacă tricolorii reușeau un joc de pase eficient ar fi ieșit învingători.

* Ștefan Iovan și Cristian Sava au fost numiți luni antrenori secunzi la echipa de fotbal Viitorul Constanța, pregătită de Gheorghe Hagi.

* Cătălin Gheorghe a ocupat locul 3 la turneul IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), desfășurat la București, cea mai bună performanță a unui jucător român în cele cinci ediții ale competiției, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

* CSMS Iași, codașa Ligii I de fotbal, cu doar 4 puncte din 10 etape, încearcă resuscitarea prin angajarea antrenorului italian Nicolo Napoli, care a sosit luni în orașul moldav pentru negocieri.

* Alin Petrache a participat, pentru prima dată în calitate de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), la întâlnirea informală a Grupului Comitetelor Olimpice Naționale (CNO) din Europa Centrală și de Sud-Est, care a avut loc in Antalya (Turcia), informează forul nostru olimpic.

* Marius Dancu, sportiv legitimat la Puma Club a câștigat medalia de bronz la Cupa Europei de tawkwondo 2014 de la Budapesta (10-12 octombrie), la categoria Luptă juniori 75 kg, informează un comunicat remis AGERPRES.

* Organizatorii Jocurilor Europene 2015 de la Baku, Azerbaidjan, au confirmat echipele participante la disciplina baschet 3x3, printre care se află și selecționatele României, atât la feminin cât și la masculin, informează COSR.

* În competiția masculină se vor întrece în ordinea clasării de la Europenele de la București: România, Slovenia, Lituania, Grecia, Serbia, Belgia, Spania, Estonia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Turcia, Republica Cehă, Elveția, Italia și Andorra, iar la feminin: Rusia, Slovenia, Belgia, Olanda, Lituania, România, Turcia, Elveția, Ucraina, Spania, Irlanda, Republica Ceha, Israel, Grecia, Slovacia și Azerbaidjan.

* Delegația României care a participat la cea de-a 5-a ediție a Campionatelor Mondiale Universitare de tir sportiv de la Al-Ain (Emiratele Arabe Unite), desfășurate în perioada 8-12 octombrie, a revenit în țară cu un total de 4 medalii (2 de argint la echipe și 2 de bronz la individual), se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

* Selecționata de fotbal Under-19 a României a pierdut și al treilea meci din grupa preliminară de la Tbilisi și a ratat calificarea în Turul de Elită al Campionatului European din 2015. România a fost învinsă luni de Georgia, echipa gazdă, cu scorul de 3-1 (2-1), după ce pierduse și cu Cipru (0-1) și Muntenegru (0-1).

* O brigadă din România, condusă de Ovidiu Hațegan, va arbitra meciul Andorra — Israel, iar alta, în frunte cu Cristian Balaj, va oficia la partida Malta — Italia, ambele programate luni (astăzi) în preliminariile Euro 2016, informează Federația Română de Fotbal.

* Sportivii Clubului craiovean Wu Quan-Li 'Forța celor cinci pumni' au obținut 52 de medalii — 19 de aur, 21 de argint și 12 de bronz la Campionatul Național de Wushu/Qingda & Taolu Tradițional, care a avut loc în urmă cu două zile la Centrul Sportiv Apollo din București, unde au fost prezenți peste 200 de sportivi și 25 cluburi de wushu din țară.

* Campionatul de fotbal al Indiei, Indian Super League (ISL), a început duminică, zi în care a avut loc meciul Atletico de Kolkata — Mumbai City FC (3-0), de luni până miercuri urmând să se dispute celelalte partide ale primei etape, între cel care susținut de FC Pune City, echipa la care este legitimat atacantul român Adrian Mutu.

* Tenismanul român Marius Copil a acces pe tabloul principal de simplu al turneului ATP de la Stockholm, dotat cu premii totale de 521.405 euro, luni, după ce l-a învins pe polonezul Marcin Gawron, cu 6-0, 6-4, în ultimul tur al calificărilor.

* Tenismanul român Victor Hănescu s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului ATP de la Viena, dotat cu premii totale de 521.405 euro, luni, după ce a dispus de japonezul Taro Daniel, cu 6-2, 6-3, în meciul decisiv.

* Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în turul 2 al turneului WTA de la Luxemburg, dotat cu premii în valoare de 250.000 dolari, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-2, pe germanca Antonia Lottner, beneficiara unui wild-card, într-o partidă disputată luni.

* Cotidianul britanic The Daily Mail îl menționează pe Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi, printre copiii de mari fotbaliști care încearcă să calce pe urmele taților.

* Ciclistul irlandez Dan Martin, de la echipa Garmin-Sharp, și-a adjudecat luni etapa a 4-a, penultima, a Turului Beijingului, singura cu sosire în cățărare, cu două vârfuri de primă categorie, dar nu s-a putut desprinde decisiv de liderul clasamentului general, belgianul Philippe Gilbert (BMC), care a sosit al treilea, la doar două secunde, limitând pierderile.

* Kimberly Hill, liderul echipei SUA, care a cucerit în premieră titlul de campioană la Campionatul Mondial de volei feminin desfășurat în Italia, a fost desemnată cea mai bună jucătoare (MVP) a turneului.

* Shuhei Nakamoto, vicepreședintele executiv al echipei Honda, dorește să-i ofere un contract pe termen lung pilotului spaniol Marc Marquez, care a cucerit duminică al doilea său titlu consecutiv de campion mondial la clasa regină a motociclismului viteză, Moto GP.

* Bjorgolfur Gudmundsson, fostul președinte al clubului englez de fotbal West Ham United, este urmărit de justiția din Franța într-un caz de escrocherie, informează cotidianul sportiv L'Equipe.

* Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, a recunoscut că și-ar dori să câștige, pentru a treia oară în cariera sa, prestigiosul trofeul "Balonul de Aur", atribuit anual de FIFA și France Football celui mai bun fotbalist al planetei.

* Atletul argentinian Mariano Mastromarino a câștigat cursa de maraton de la Buenos Aires, după ce a învins favoriții africani din Etiopia și Kenya, cu timpul de 2h15'28", cu care a obținut, totodată, și calificarea pentru Jocurile Panamericane de anul viitor, de la Toronto.

* O bombă de mici dimensiuni a explodat în fața birourilor care adăpostesc Asociația arbitrilor de fotbal din Cipru, luni dimineața, pe la ora 3,00, provocând pagube minore doar la fațada clădirii, acesta fiind al doilea atac în ultima lună având drept țintă arbitrii ciprioți.

* Un atlet brazilian de 30 de ani a murit în urma unui infarct, în timp ce alerga în semimaratonul din orașul Campo Grande, capitala statului brazilian Mato Grosso do Sul, au informat organizatorii.

* Jucătoarea de tenis Petra Kvitova, N.4 mondial, va fi liderul echipei Cehiei, a cărei alcătuire a fost dezvăluită luni de căpitanul său Petr Pala, în finala Fed Cup împotriva Germaniei, ce va avea loc pe 8 și 9 noiembrie la Praga, informează AFP.

* Americanca Serena Williams a început cea de-a 210-a săptămână din cariera sa ca lider al clasamentului WTA, depășind-o pe elvețianca Martina Hingis în ierarhia all-time din tenisul profesionist feminin.

* Omul de afaceri american Andrew Barroway a preluat controlul francizei Arizona Coyotes, club din Liga nord-americană de hochei pe gheață (NHL) aflat în criză financiară.

* Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat că este "foarte probabil" ca metropola californiană să aibă din nou o echipă care să evolueze în Liga națională de fotbal american (NFL), din 2015.

* Selecționerul echipei de fotbal a Irlandei de Nord, Michael O'Neill, ar putea face o schimbare în unsprezecele de start al meciului de marți cu Grecia față de formula de început a jocului de sâmbătă cu Insulele Feroe (2-0), ambele din Grupa F a preliminariilor Euro 2016, din care face parte și România, scrie BBC.

* Selecționerul echipei Greciei, italianul Claudio Ranieri, numit în această vară, a declarat că reușește să-și înțeleagă mai bine fotbaliștii și consideră că naționala elenă este în continuare favorită să se califice la Euro 2016, în ciuda startului ezitant în preliminarii, 0-1 acasă în fața României, pe 7 septembrie, și 1-1 cu Finlanda, sâmbătă, la Helsinki.

* Fotbalistul ghanez Michael Essien, jucătorul lui AC Milan, a dezmințit pe contul său de Twitter zvonurile potrivit cărora ar fi contractat virusul Ebola.

* Fostul premier italian Silvio Berlusconi, patronul echipei italiene de fotbal AC Milan, a recunoscut că l-a achiziționat pe portarul spaniol Diego Lopez la recomandarea prietenului său Carlo Ancelotti, actualul antrenor al formației spaniole Real Madrid.

* Jolyon Palmer, primul pilot britanic după Lewis Hamilton în 2006 care a câștigat titlul în GP2, consideră că are mari șanse să concureze în Formula 1 în sezonul viitor, scrie L'Equipe.

* Antrenorul echipei de fotbal Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, și-a cerut scuze pentru că l-a împins pe omologul său de la Chelsea, Jose Mourinho, în cursul meciului disputat de cele două pe Stamford Bridge, în cadrul campionatului de fotbal al Angliei.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…