Tenis - Turneul campioanelor: Muguruza impresionează, Kvitova recuperează

Tenis - Turneul campioanelor: Muguruza impresionează, Kvitova recuperează

Spaniola Garbine Muguruza, nr. 3 mondial, s-a apropiat miercuri de semifinalele Turneului Campioanelor la tenis, obținând al doilea său succes în două partide disputate, în timp de jucătoarea cehă Petra Kvitova, învinsă luni, a recuperat teren miercuri învingând-o pe compatrioata sa Lucie Safarova, eliminată.

''Am disputat un meci incredibil astăzi, ca de fiecare dată când o înfrunt pe Angelique'', a comentat Muguruza, în vârstă de 22 ani, după demonstrația sa de forță în fața germancei Kerber (6-4, 6-4).

''Este prima dată când joc un meci de simplu aici și vreau să câștig toate meciurile pentru a ajunge, sper, în finală'', a adăugat finalista de la Wimbledon, ajunsă la Singapore cu un succes la Beijing și o finală (pierdută în fața Serenei Williams, ca la Wimbledon) la Wuhan, în China.

Spaniola se află pe primul loc în Grupa Albă, cu două victorii în fața Kvitovei (1 victorie), a lui Kerber (1 victorie) și a Safarovei (0). Meciul Muguruza-Kvitova va determina deci câștigătoarea grupei.

La rândul său, Kvitova, nr. 5 mondial, câștigătoare a titlului la Singapore în 2011 și dublă învingătoare la Wimbledon, a recuperat bine după înfrângerea din meciul de deschidere cu Kerber, învingând-o cu 7-5, 7-5 pe Safarova, nr. 9 mondial, care datorează prezența la acest turneu forfaitului americancei Serena Williams, deținătoarea trofeului și nr. 1 mondial.

''Sunt foarte mândră că am fost capabilă să câștig acest meci după înfrângerea din primul joc'', a declarat Kvitova, care nu a pierdut niciodată în fața prietenei sale Safarova în opt confruntări.

Kvitova și-a arătat puternica sa forță mentală în setul secund, când era condusă cu 3-0. Însă a profitat din plin de serviciul slab al Safarovei din acel moment pentru a reveni și a se impune în final cu 7-5.

''Meciul a fost dificil. Știam că Lucie nu s-a simțit bine în ultimele săptămâni și m-am bucurat că dispută Mastersul'', a adăugat Kvitova.

''Este super că sunt două cehoaice'' la Masters, a adăugat dubla laureată de la Wimbledon (2011, 2014), în perspectiva finalei de la Fed Cup dintre Cehia și Rusia, pe 14 și 15 noiembrie, la Praga.

''Sunt foarte încântată că Fed Cup vine în curând, deoarece ea ne va permite să devenim colege și nu adversare'', a conchis Kvitova, câștigătoare cu echipa Cehiei, împreună cu Safarova, a trei din ultimele patru ediții ale competiției. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...