Tibor Selymes, noul antrenor al Petrolului Ploiești

Tibor Selymes, noul antrenor al Petrolului Ploiești

Fostul internațional Tibor Selymes este noul antrenor al echipei de fotbal Petrolul Ploiești, cu care a semnat un contract pentru următoarele două sezoane, a anunțat miercuri site-ul oficial al clubului.

Tehnicianul de 45 de ani a luat, deja, un prim contact cu echipa, vizitând Stadionul "Ilie Oană", cantonamentul de la Crângul lui Bot și baza Conpet de la Strejnic. Săptămâna viitoare el își va începe efectiv munca, odată cu primul antrenament al verii, programat pe 12 iunie.

"Sunt foarte bucuros că am ajuns aici. Petrolul este un brand adevărat, cu suporteri adevărați. Știu că atmosfera de pe stadion este una fantastică, ce se apropie de campionatele puternice, iar acesta este un lucru pozitiv. Vrem să alcătuim o echipă valoroasă, care să joace un fotbal frumos și să facă performanță. Orașul și suporterii Petrolului merita să aibă o echipă foarte puternică, capabilă să se lupte pentru trofee", a declarat Tibor Selymes, cel care va colabora pe banca "lupilor" cu Valentin Sinescu (antrenor secund) si Catalin Grigore (antrenor pentru portari).

Născut pe 14 mai 1970, la Bălan, Tibor Selymes a evoluat, de-a lungul carierei, la FC Brașov, Dinamo București, Cercle Bruges, Anderlecht Bruxelles, Standard Liege, Haladas, Debrecen și AEL Limassol. Are 46 de selecții la națională, fiind unul dintre titularii echipei care atingea, în 1994, sferturile Cupei Mondiale din SUA. Cariera de antrenor și-a început-o în 2005, la gruparea maghiară Sopron. După aceea a pregătit formațiile Liberty Salonta, Sportul Studențesc, Astra Ploiești, FCM Tg. Mureș, Dinamo II București, Săgeata Năvodari, Kaposvar și Oțelul Galați.

O altă noutate în staff-ul Petrolului o reprezintă numirea lui Mihai Joița în funcția de manager sportiv al "galben-albaștrilor". Omul care a avut o contribuție decisivă în aducerea lui Hamza Younes pe "Ilie Oană" va colabora, astfel, de acum înainte cu echipa ploieșteană și dintr-o funcție oficială.

"Între mine și Petrolul există o legătură specială. L-am adus pe Hamza aici și, prin ceea ce a realizat el ulterior, pot spune că am avut și eu o contribuție mică la salvarea de la retrogradare în 2012 și la performantele obținute mai apoi. Vin, acum, într-o postură de oficial al clubului și îmi doresc să creez o echipă care să mulțumească publicul ploieștean, un bun cunoscător al fenomenului. Apoi, prin transferul unor jucători cu potențial, mai puțin cunoscuți poate în momentul de față, și prin valorificarea lor în timp ne propunem să completăm bugetul și să ajutăm clubul să iasă cât mai repede din situația în care se află în momentul de față. Contez foarte mult pe sprijinul suporterilor și al oamenilor din Ploiești care iubesc fotbalul și această echipă", a spus Mihai Joița.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro