Turneul ATP de la Rio de Janeiro - David Ferrer a început perfect sezonul pe zgură

Turneul ATP de la Rio de Janeiro - David Ferrer a început perfect sezonul pe zgură

Spaniolul David Ferrer, al nouălea tenisman al lumii, a început ideal sezonul pe zgură, impunându-se duminică în turneul ATP 500 de la Rio de Janeiro (Brazilia), dotat cu premii totale de 1.414.550 dolari, în finala căruia l-a învins duminică în două seturi, 6-2, 6-3, pe italianul Fabio Fognini.

Sub ochii brazilianului Gustavo Kuerten, triplu câștigător la Roland Garros (1997, 2000, 2001), Ferrer (31 ani) s-a impus fără probleme în fața lui Fognini, trecându-și în palmares al doilea titlu din acest sezon, după cel cucerit la Doha, în luna ianuarie, și al 23-lea din carieră, la capătul unui joc care a durat o oră și 23 de minute.

Fognini (27 ani), cap de serie nr. 4, a părut doar o umbră a jucătorului care îl eliminase cu o zi înainte pe spaniolul Rafael Nadal, deținătorul titlului și principalul favorit al competiției de la Rio. Italianul a comis 17 greșeli neforțate în primul set, în timp ce Ferrer, al doilea favorit, a combinat răbdarea sa recunoscută cu loviturile puternice de pe linia de fund, nelăsându-i nicio șansă adversarului. Jucătorul spaniol a înregistrat cu această ocazie a opta sa victorie în tot atâtea meciuri disputate în compania lui Fognini.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”