UPDATE Scrimă - CM: Tiberiu Dolniceanu, învins în semifinalele probei masculine de sabie, rămâne cu bronzul

UPDATE Scrimă - CM: Tiberiu Dolniceanu, învins în semifinalele probei masculine de sabie, rămâne cu bronzul

Sportivul român Tiberiu Dolniceanu a fost învins marți de americanul Daryl Homer, cu 15-14, în semifinalele probei individuale masculine de sabie la Campionatul Mondial de scrimă 2015 din Rusia, și a rămas cu medalia de bronz. Tiberiu Dolniceanu trecuse în sferturi de finală de sud-coreeanul Oh Eun-seok, cu 15-14.

Cealaltă semifinală îi opune pe rusul Alexei Yakimenko și germanul Max Hartung.

Dolniceanu l-a învins în primul tur pe spaniolul Pablo Moreno, cu 15-13, apoi s-a impus în fața japonezului Kenta Tokunan, cu 15-9. Adversarul său din optimi a fost rusul Vadim Reșetnikov, campionul mondial din 2013, de care a trecut cu 15-9.

Dolniceanu mai are în palmares două medalii de bronz la Mondiale, în 2013 și 2014.

Tot marți, la Mondialele găzduite de Moscova, în proba masculină de sabie au mai concurat Alin Badea și Iulian Teodosiu, ambii fiind eliminați în primul tur. Badea a fost eliminat de spaniolul Fernando Casares, cu 15-9, iar Teodosiu, de georgianul Sandro Bazadze, cu 15-12.

Bianca Pascu, singura reprezentantă a României în proba individuală de sabie feminin, a fost eliminată marți în primul tur, de către spaniola Araceli Navarro, cu 15-13.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”