Victor Piţurcă: I-am spus lui Luchin să opteze rapid pentru Steaua

Victor Piţurcă: I-am spus lui Luchin să opteze rapid pentru Steaua

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, că i-a recomandat fundaşului echipei Botev Plovdiv Srgian Luchin să accepte oferta înaintată de campioana României, Steaua Bucureşti.

Srgian Luchin (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Am vorbit cu Luchin ieri. Mi-a spus alternativele pe care le are, mi-a cerut părerea, i-am spus rapid să opteze pentru Steaua, pentru că este o echipă extrem de importantă, are nevoie mare de el pentru că poate juca şi fundaş central şi mijlocaş central şi poate să se impună să joace. El a zis că s-a cam decis şi sper să-şi rezolve cât mai repede transferul la Steaua", a spus Piţurcă, la Digi Sport .

Srgian Luchin negociază de mai multă vreme cu Steaua pentru un eventual transfer. El a mai evoluat pentru Politehnica Timişoara şi Dinamo.

Selecţionerul a precizat că actuala ediţie de campionat i se pare mai slabă din punct de vedere valoric decât precedenta. "Ne confruntăm cu probleme grave, mai ales că aria noastră de selecţie este extrem de mică. Am fost la multe meciuri acum, de început, din campionatul nostru şi sunt echipe slabe. Cred că nici la nivelul campionatului trecut nu sunt echipe şi jucători. Ca şi calitate, e sub nivelul celui de anul trecut. Dacă Dinamo renunţă la jucători precum Bălgrădean, Rus înainte de începerea campionatului este normal ca nivelul campionatului nostru să fie de valoarea asta", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că este mulţumit de faptul că atacantul Ciprian Marica a semnat cu echipa turcă Konyaspor. "E foarte bine că Marica şi-a găsit echipă. Acum face parte din lotul echipei turce Konyaspor. Sunt foarte mulţi bani în joc, deci echipa aceasta îşi doreşte performanţă. Juca la Getafe, într-un alt campionat, însă nici campionatul Turciei nu trebuie neglijat, pentru că acolo sunt echipe foarte puternice, se investeşte foarte mult, campionatul e foarte dur. Pe mine mă interesează ca jucătorii să joace. Am discutat de foarte multe ori cu el înainte de a semna, eu îmi doream foarte mult să semneze. În rest, nu e nici campionatul Azerbaidjanului, nici al Andorrei, ci cel al Turciei. Eu zic că e foarte bine", a completat Piţurcă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu