Volei masculin: Tomis Constanța s-a calificat în premieră în faza Top 12 a Ligii Campionilor

Volei masculin: Tomis Constanța s-a calificat în premieră în faza Top 12 a Ligii Campionilor

CVM Tomis Constanța a devenit prima echipă din România care se califică în faza Top 12 a Ligii Campionilor la volei masculin, miercuri seara, după ce a învins în deplasare formația elvețiană #Dragons Lugano, cu scorul de 3-1 (25-19, 25-16, 17-25, 25-20), și și-a asigurat câștigarea Grupei A.

Tomis s-a impus în toate cele cinci partide din Grupa A și nu mai poate pierde primul loc indiferent de ultimul său meci. Tomis va fi prima echipă din țara noastră prezentă în faza Top 12 a celei mai importante competiții intercluburi din Europa de la introducerea noului format al competiției.

Campioana României a avut nevoie de o oră și 44 de minute pentru a se impune în Țara Cantoanelor, în fața ''lanternei roșii''. Tomis și-a adjudecat destul de clar primele două seturi, dar s-a relaxat apoi și l-a pierdut fără drept de apel pe al treilea. În manșa a patra, formația constănțeană a fost condusă destul de clar la un moment dat, dar a reușit o revenire remarcabilă și s-a impus cu 25-20, obținând victoria.

Cei mai buni jucători de la Tomis au fost bulgarii Vențislav Simeonov (21 puncte) și Stanislav Petkov (17), în timp ce de la gazde s-a evidențiat Caio Cesar Provenzano de Pra, cu 27 puncte.

Tomis a reușit o serie istorică până acum, câștigând toate cele 18 partide disputate de la debutul sezonului 2014-2015, 12 în Divizia A1, cinci în Grupa A a Ligii Campionilor și una în Cupa României.

În celălalt meci al grupei, Copra Volley Piacenza a învins, marți, cu 3-1 pe Knack Roeselare.
În clasament, Tomis este pe primul loc în grupă, cu 13 puncte, urmată de Copra Volley Piacenza, 10 p, Knack Roeselare, 6 p, #Dragons Lugano, 1 p. Pe 27 ianuarie vor avea loc partidele Knack Roeselare — #Dragons Lugano și Tomis — Copra Volley Piacenza. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

4 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!