Dan Voiculescu rămâne în PUŞCĂRIE

Dan Voiculescu rămâne în PUŞCĂRIE

Instanţa a respins ca nefondată contestaţia depusă de Dan Voiculescu prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Astfel, Dan Voiculescu rămâne în închisoare. Definitiv şi fără să mai aibă posibilitatea unei alte căi de atac.

Cei doi judecători care au analizat iniţial dosarul, Izabela Tocan şi Dan Lupaşcu, nu au ajuns la o concluzie comună, Lupaşcu fiind de părere că există suficiente elemente pentru care apelul în cazul lui Voiculescu să fie rejudecat, iar condamnarea primită de Voiculescu să fie anulată, în timp ce Tocan a optat pentru respingerea contestaţiei. Cum magistraţii Izabela Tocan şi Dan Lupaşcu au avut opinii diferite, au decis să repună dosarul pe rol într-un complet de divergenţă în care va intra şi un al treilea judecător.

Completul de divergenţă care a decis cu privire la solicitarea lui Voiculescu a fost alcătuit din trei judecători: Dan Lupaşcu, Isabelle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu. 

În cadrul judecării pe fond a acestei cereri, avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, întrucât, susţinea apărătorul, se va putea observa comportamentul completului, "care fost constant de rea credinţă". "Se observă pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecată", a spus Mateuţ în sala de judecată.

În cazul admiterii contestaţiei, judecătorii pot decide eliberarea lui Voiculescu şi rejudecarea apelului din dosarul ICA.

”DOSARUL ICA”

Pe 8 august, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare. Prejudiciul în acest dosar este de 60 de milioane de euro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …