Președintele și vicepreședintele CJ Hunedoara, cercetați în stare de libertate sub control judiciar

Președintele și vicepreședintele CJ Hunedoara, cercetați în stare de libertate sub control judiciar

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț și Tiberiu Balint, reținuți miercuri de DNA, vor fi cercetați în stare de libertate sub control judiciar, au decis magistrații Tribunalului Alba.

De asemenea, ginerele lui Moloț, Roberto Patrik Venter, viceprimarul comunei Vorta, Pup Emanoil Milică, și omul de afaceri Vasile Axinte, reținuți miercuri seara de procurorii DNA, vor cercetați în stare de libertate sub control judiciar.

Tribunalul Alba a respins joi seară propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe numele celor cinci inculpați.

Mircea Moloț este acuzat de procurorii DNA de fapte de corupție, anchetatorii susținând că, începând cu 2010, a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăți care nu îndeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnică și/sau profesională, economico-financiară, precum și experiența similară,

Aceste firme erau controlate de către persoane din cercul său relațional, respectiv ginerele său, Robertto Venter Patrick, și alte persoane interpuse devenite formal reprezentanți ai acestor societăți.

Moloț este acuzat de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării (două infracțiuni), conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.

În ceea ce îl privește pe vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (patru acte materiale) și spălare de bani, în forma instigării.

Ginerele lui Mircea Moloț, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Șoimuș, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la luare de mită, în formă continuată (21 acte materiale), complicitate la luare de mită, în formă continuată, (trei acte materiale), spălare de bani (două infracțiuni) și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Viceprimarul comunei Vorta, Emanoil Milică Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de dare de mită, în formă continuată (trei acte materiale), dare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (trei acte materiale) și spălare de bani, în forma complicității (două infracțiuni).

Administrator al SC Viva Construct SRL și SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte este acuzat de săvârșirea infracțiunilor concurente de cumpărare de influență în formă continuată (două acte materiale), dare de mită în formă continuată (21 acte materiale ), dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă, (21 acte materiale) și complicitate la spălare de bani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...