11 persoane au fost reținute în dosarul MediaPro

11 persoane au fost reținute în dosarul MediaPro

11 persoane au fost reţinute în dosarul MediaPro, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei. Totodată, la audieri au fost duși mai mulți directori din companie, dar și Andrei Boncea, soţul cântăreţei Loredana Groza.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de 32 de persoane din grupul MediaPro, suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Valoarea prejudiciului ar fi de 6 milioane de lei reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma totală spălată prin evaziune fiscală este de apoximativ 15 milioane de lei.

Anchetatoriii spun că s-au folosit de documente false şi înregistrări contabile fictive pentru a se sustrage  de la plata obligaţiilor fiscale. Ei ar fi transferat sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

Potrivit procurorilor, suspecţii „au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”