15 arestări în România și Spania în urma unei operațiuni majore pentru destructurarea unei rețele PROSTITUŢIE

15 arestări în România și Spania în urma unei operațiuni majore pentru destructurarea unei rețele PROSTITUŢIE

Cincisprezece persoane au fost arestate în România și Spania sub suspiciunea de traficare a unor tinere care apoi au fost forțate să se prostitueze în cluburi pentru sex din Spania, informează luni Eurojust.

Conform unui comunicat al Eurojust, românii implicați în această rețea de prostituție forțau tinere din România să se prostitueze în cluburi pentru sex din Alicante și Madrid, după care le luau toate veniturile obținute. Două acțiuni coordonate au fost efectuate în cazul acestui grup infracțional, prima în regiunea Alicante la 23 și 24 ianuarie, iar a doua luni, la Ploiești.

În urma acțiunii din Spania s-au emis ordine de restricție, au fost blocate conturi bancare, s-au închis cluburi și s-au confiscat bunuri. Reprezentanții autorităților române au fost prezenți la operațiunile din Spania pentru a aduna probele necesare emiterii de mandate europene de arestare împotriva principalilor opt suspecți din România. Operațiunii din România a fost executată de Serviciul teritorial Ploiești al DIICOT și de polițiști ai Brigăzii pentru combaterea crimei organizate, un expert al Europol fiind prezent pentru centralizarea datelor.

Grupul infracțional era investigat în Spania de la jumătatea lui 2013, iar după o operațiune care a implicat supravegheri și interceptarea convorbirilor telefonice, au fost identificați membri suplimentari și asociați ai grupului infracțional, care locuiau în România sau erau de naționalitate română.

După ce un judecător din Denia, Spania, a solicitat asistența Eurojust pentru coordonarea activităților, a fost formată o echipă comună de investigare, formată din reprezentanți ai autorităților din România și Spania, precum și ai Eurojust și Europol.

Conform unei înțelegeri prealabile între cele două părți, facilitate de Eurojust, toate procedurile juridice penale, inclusiv cele în curs în Spania, vor fi transferate în România.

Potrivit comunicatului agenției UE, 23 de case au fost percheziționate de unități speciale ale poliției din Spania (6) și România (17) în timpul operațiunii, în urma căreia 19 femei au fost eliberate din mâinile traficanților, 14 în Spania și cinci în România.

În urma operațiunii au fost efectuate zece arestări în Spania, șapte dintre arestați fiind români, și cinci în România. De asemenea, în Spania s-au confiscat bani, trei automobile, o proprietate, telefoane mobile și laptopuri, operându-se și înghețarea unor conturi. În România s-au confiscat bani, un automobil și carduri bancare, mai precizează Eurojust. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski