A fost semnat protocolul de predare-preluare a terenului din București pentru construirea unei moschei

A fost semnat protocolul de predare-preluare a terenului din București pentru construirea unei moschei

Protocolul de predare-preluare a terenului din București, pe care va fi construită o moschee, a fost semnat marți de secretarul de stat Victor Opaschi, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, și de muftiul Murat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România. Potrivit protocolului postat pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte, "imobilul-teren, aflat în domeniul public al statului și în folosința gratuită a Secretariatului de Stat, este transmis pe o perioadă de 49 de ani Muftiatului Cultului Musulman, în folosință gratuită''.

Terenul respectiv este situat în București, pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30 și are o suprafață de 11.295 de metri pătrați.

Potrivit protocolului, "Secretariatul de Stat pentru Culte predă în folosință gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, imobilul-teren (...) Muftiatului Cultului Musulman din România cu obligația de a-l folosi în scopul edificării unui complex de clădiri de interes public, constând în: lăcaș de cult și anexe (loc de spălări rituale, casă parohială, bibliotecă și centru de asistență socială)".

Muftiatului Cultului Musulman din România îi revin următoarele obligații: să prezinte spre avizare Secretariatului de Stat pentru Culte proiectul complexului de clădiri de interes public care urmează a fi construit, să informeze trimestrial Secretariatul de Stat pentru Culte asupra stadiului lucrărilor de construire a clădirilor de interes public și asupra surselor de finanțare a complexului de clădiri de interes public. De asemenea, Secretariatul va trebui anunțat referitor la eventuale modificări ale proiectului.

De asemenea, începând cu data protocolului de predare-preluare, plata tuturor obligațiilor către stat (taxe, impozite, utilități etc.) cade în sarcina titularului dreptului de folosință gratuită. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …