Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost REȚINUT

Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost REȚINUT

Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de un apropiat, pentru evaziune fiscală prin deducerea ilegală de TVA în urma înregistrării unor achiziții fictive. Mediafax transmite că Florescu și celălalt reținut vor fi prezentați joi instanței cu propunere de arestare preventivă. 

Polițiștii Capitalei și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut, miercuri dimineață, percheziții la firma Urban care se ocupă de salubrizare și deszăpezire în sectorul 6, existând suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziții false pentru a deduce ilegal TVA. 

Surse judiciare au precizat că vizat în cauză este administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect și anul trecut într-un dosar privind achiziții false și evaziune fiscală. În prezent, acesta este bănuit că a înregistrat achiziții fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deținute de apropiați ai săi și opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA și a-și diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei. 

În iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA și a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziții fictive de servicii, dar și de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci în arest pe parcursul lunilor iulie și august.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante