Alina Gorghiu: Tăriceanu are obligația să plece astăzi de la conducerea Senatului

Alina Gorghiu: Tăriceanu are obligația să plece astăzi de la conducerea Senatului

Călin Popescu-Tăriceanu are obligația să plece de la conducerea Senatului și, totodată, trebuie să se conformeze deciziei CCR în cazul Șova, a declarat miercuri într-o conferință de presă co-președintele PNL Alina Gorghiu. "Ca urmare a deciziei CCR de astăzi, PNL consideră că Senatul este obligat să transmită hotărârea prin care să se constate că s-a aprobat solicitarea venită din partea Justiției pe tema solicitată de justiție. Și cerem ca astăzi, Senatul, prin președintele Călin Popescu-Tăriceanu, să trimită către Monitorul Oficial hotărârea de aprobare a cererii DNA în cazul senatorului Șova. Evident că ne dorim ca această hotărâre să fie publicată de urgență în Monitorul Oficial, pentru a pune punct unui conflict între instituțiile statului — puterea legislativă și puterea judecătorească. Și îi cerem în același timp liderului PSD, Victor Ponta, prietenul dlui Șova, să rupă cârdășia cu Călin Popescu-Tăriceanu atunci când vine vorba de lupta împotriva Justiției. Cred că președintele Senatului are obligația de astăzi să plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis împotriva Constituției și pentru sfidarea tuturor legilor și jurisprudenței CCR în materia analizată în cazul Șova", a afirmat Alina Gorghiu la sediul central al PNL.

Ea și-a exprimat îndoiala că "atât executantul, cât și autorul moral al acestei escrocherii politice comise în Senat în data de 25 martie", menționându-i pe Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu, să se conformeze acestei decizii de miercuri a CCR.

"Avertizez că societatea civilă, oamenii decenți din România nu mai au răbdare cu derapajele celor două personaje. (...) Nu mai au răbdare oamenii în general ca Ponta și Tăriceanu să-i apere prietenii și colegii de partid. Pe cei doi îi leagă un dispreț la adresa legii, un dispreț profund pentru tot ceea ce înseamnă Constituție și au o agendă evidentă, străvezie de sabotare a justiției. Hotărârea pe care astăzi Tăriceanu trebuie să o semneze și să o dea la Monitorul Oficial trebuie să fie în opinia PNL ultima hotărâre pe care Senatul să o ceară în calitate de președinte al Senatului. Tăriceanu n-ar mai avea ce să caute în Senatul României", a susținut Gorghiu.

Potrivit acesteia, și "demisia lui Victor Ponta" este una necesară, alături de cea a lui Tăriceanu, mai ales dacă acesta ar încerca să acopere cazul Șova.

"Mă aștept astăzi sau mâine de la dl Ponta să încerce să acopere acest subiect al domnului Șova. Nu știu dacă va reduce TVA la 2% până diseară, dar mă aștept totuși să facă ceva în sensul acesta, pentru că altfel domnia sa nu mai are ce căuta la Palatul Victoria și nici în fruntea PSD. Și o să poarte responsabilitatea. (...) Demisia lui Tăriceanu și a lui Ponta sunt astăzi necesare", a adăugat co-președintele PNL.

Ea a menționat că există posibilitatea ca PNL să conteste din nou la CCR o decizie a Senatului contrară deciziei Curții.

Judecătorii constituționali au admis sesizarea șefului CSM și au constatat că în cazul lui Dan Șova există conflict de natură constituțională între Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Senat, camera parlamentară fiind obligată să redacteze hotărârea referitoare la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro