Antena3 promovează ţeapa Abraham/Cazul şantajării lui Mircea Băsescu: Avocatul fiului lui Bercea Mondial, la DNA cu înregistrări care schimbă datele anchetei

Antena3 promovează ţeapa Abraham/Cazul şantajării lui Mircea Băsescu: Avocatul fiului lui Bercea Mondial, la DNA cu înregistrări care schimbă datele anchetei

Avocatul Pavel Abraham, care îl reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, în dosarul în care acesta este cercetat pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus, vineri, la DNA Constanţa, o serie de înregistrări audio-video despre care el spune că "vor schimba datele anchetei". Însă ceea ce spune boul de Abraham este o ţeapă pe bani. Bani de la minciuna tv. Noi ŞTIM.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu , 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înrregistrări audio şi video în legătură cu acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri la prânz, avocatul Pavel Abraham s-a prezentat la DNA Constanţa pentru a depune la dosar aceste înregistrări.

Înaintea intrării în sediul DNA Constanţa, el a declarat că a primit acceptul familiei de a face publice aceste înregistrări, precizând că acum le va preda doar procurorilor anticorupţie şi că, deocamdată, nu vor fi date presei.

La ora transmiterii acestei ştiri, avocatul se află la sediul DNA Constanţa, unde discută cu anchetatorii.

Joi, procurorii DNA Constanţa au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori s-a stabilit că în 31 mai, într-o discuţie telefonică purtată din Penitenciarul Colibaşi, unde Florin Anghel execută o pedeapsă cu închisoarea într-un alt dosar, acesta i-a solicitat lui Mircea Băsescu să îşi retragă plângerea formulată în cazul presupusei sale şantajări de către Marius Constantin, cumnatul lui Florin Anghel, şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj.

În acest fel, Marius Constantin urma să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva deciziei de arestare luată de Tribunalul Constanţa.

Procurorii anticorupţie menţionează că Florin Anghel l-a ameninţat pe fratele preşedintelui că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana şi familia sa, respectiv pretinsa implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Anterior, în 1 noiembrie 2013, fiul lui Bercea Mondial mai exercitase ameninţări asupra lui Mircea Băsescu, pentru a-l determina să îi dea suma de 280.000 de euro. De asemenea, în 26 martie 2014, Florin Anghel l-a ameninţat şi pe Marian Căpăţână, cel care a realizat legătura între Mircea Băsescu şi familia Anghel, pentru a-l determina să îi dea aceşti bani sau să îşi transfere averea în proprietatea sa, mai susţin procurorii DNA.

Joi, Florin Anghel a fost audiat de procurorii DNA Constanţa, care i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile de şantaj.

Şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a mers, joi, la sediul DNA Constanţa, unde a stat aproximativ o oră şi jumătate.

La ieşirea de la audieri, el nu a dorit să facă declaraţii presei în legătură cu dosarul de şantaj, plecând cu o maşină de teren.

Florin Anghel a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă de cinci ani şi trei luni pentru tentativă de complicitate la omor, la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu.

Fiul lui Bercea Mondial va sta la Penitenciarul Poarta Albă până când procurorii anticorupţie din Constanţa vor finaliza audierile în acest dosar, după care Florin Anghel va fi dus înapoi la Penitenciarul Colibaşi.

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii mai, de Tribunalul Constanţa.

Potrivit unor surse judiciare, odată cu reţinerea, pentru şantaj, a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, prins în flagrant, la sfârşitul lunii mai, în timp ce primea de la fratele preşedintelui 10.000 de euro, într-o acţiune a DNA Constanţa, au apărut noi probe în acest caz, care au dus la redeschiderea dosarului în care fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost denunţat de Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi şantaj.

Ulterior redeschiderii, dosarul a fost trimis de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa la DNA Constanţa, în vederea conexării.

Sursele citate au mai precizat că în urma redeschiderii acestui dosar a fost necesară transferarea lui Florin Anghel la Penitenciarul Poarta Albă, asfel încât acesta să poată fi audiat la DNA Constanţa ori de câte ori va fi necesar.

În motivarea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa care a emis mandatul de arestare preventivă pe numele lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, se arată că Mircea Băsescu a botezat-o, în urmă cu aproximativ patru ani, pe fata soţilor Izaura Anghel şi Marius Constantin, legătura dintre cele două familii fiind realizată de către Marian Adrian Căpăţână.

Începând cu anul 2013, ulterior încarcerării lui Sandu Anghel, membrii familiei acestuia au început să exercite presiuni asupra lui Mircea Băsescu, afirmând că Marian Căpăţână a primit de la ei importante sume de bani, ce urmau să-i fie remise fratelui preşedintelui Traian Băsescu pentru ca acesta să uzeze de relaţiile avute, cu scopul de a obţine liberarea lui Bercea Mondial.

Ameninţările au fost făcute telefonic, încă din anul 2013, de către fiul lui Sandu Anghel, Florin, discuţiile fiind înregistrate de fratele preşedintelui cu telefonul mobil, transcrierile convorbirilor aflându-se la dosar.

"Ameninţările exercitate asupra persoanei vătămate au vizat denigrarea ei şi a membrilor familiei sale, prin dezvăluirea în presă a unor presupuse fapte de corupţie, de natură să aducă atingeri imaginii sale", se arată în motivarea deciziei.

Deoarece acest demers a eşuat, membrii familiei Anghel au solicitat într-o întâlnire comună, la care au participat atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână, restituirea sumelor plătite. Această întâlnire a fost monitorizată de lucrătorii de Poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, discuţiile fiind înregistrate în mediul ambiental.

"Din cuprinsul acestei discuţii rezultă unele indicii privind primirea de către Marian Adrian Căpăţână a unor sume de bani de la membrii familiei Anghel cu scopul de a obţine eliberarea numitului Sandu Anghel. Cu toate acestea, numitul Marian Adrian Căpăţână a folosit banii respectivi în interes personal, investindu-i într-una din societăţile sale. Din acest motiv, Florin Anghel şi Anghel Fănica au exercitat multiple ameninţări cu moartea asupra lui şi i-au cerut să îşi treacă toate bunurile pe numele lor", se mai precizează în documentul citat.

Ameninţări au fost exercitate şi asupra lui Mircea Băsescu, "însă situaţia s-a calmat după ce fiul lui Sandu Anghel, Florin Anghel, a fost încarcerat ca urmare a condamnării definitive la o pedeapsă privativă de libertate".

Cu toate acestea, în 25 mai, fiica lui Bercea Mondial, Izaura Constantin, şi soţul acesteia, Marius Constantin, părinţii copilului botezat de Mircea Băsescu, au mers acasă la fratele preşedintelui Traian Băsescu şi l-au ameninţat din nou că vor începe o campanie de presă denigratoare împotriva sa, solicitând plata sumei de 280.000 de euro. Situaţia s-a repetat o zi mai târziu, când cei doi au mers la societatea deţinută de Mircea Băsescu, se mai arată în motivarea instanţei.

El a fost sunat apoi de către Izaura Constantin care i-a comunicat că în 30 mai se va prezenta împreună cu soţul ei pentru a primi cei 280.000 de euro.

În 29 mai, Mircea Băsescu a contactat-o pe Izaura Constantin pentru a cere o amânare până pe 6 iunie, însă nici aceasta şi nici soţul ei nu au fost de acord. Femeia a afirmat că se va prezenta, conform înţelegerii, în 30 mai pentru ridicarea sumei de bani.

Ulterior, Mircea Băsescu a fost din nou sunat de către cei doi soţi, care i-au spus că se află în Bucureşti şi că se vor prezenta chiar în seara de 29 mai şi că, dacă nu vor primi cel puţin o tranşă de 10.000 de euro, îl vor denigra, astfel încât toată ţara să afle despre el.

Şi aceste discuţii au fost înregistrate cu telefonul mobil de către fratele preşedintelui, care le-a pus la dispoziţia organelor de urmărire penală, transcrierile aflându-se la dosar.

Conform sursei citate, în după-amiaza zilei de 29 mai, Anghel Izaura, Anghel Grinică Ion, fratele ei minor, şi Marius Constantin au mers acasă la Mircea Băsescu, iar cei patru s-au deplasat apoi la sediul firmei fratelui preşedintelui, aflată în Portul Constanţa.

În cadrul discuţiei care a avut loc în biroul lui Mircea Băsescu, şi care a fost înregistrată cu mijloace video, în baza ordonanţei, inculpaţii au formulat din nou ameninţări cu dezvăluirea în presă a unor fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi familia acesteia. De asemenea, ei s-au arătat nemulţumiţi de suma de 10.000, pe care în final au acceptat-o, urmând să revină după câteva zile pentru a primi restul sumei de până la 280.000 euro. La ieşirea din biroul lui Mircea Băsescu, inculpaţii au fost prinşi în flagrant având asupra lor suma de 10.000 de euro, se mai arată în motivare.

În aprilie 2013, Bercea Mondial a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În mai 2014, instanţa supremă l-a condamnat pe Sandu Anghel la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, decizia fiind definitivă.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii şase ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

 

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina