Anunţul făcut de instanţă privind Vodafone România

Anunţul făcut de instanţă privind Vodafone România

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a retrimis spre rejudecare, pentru vicii de procedură, dosarul în care Vodafone România a contestat amenda de 120,35 milioane de lei aplicată de Consiliul Concurenţei (CC) în februarie 2011, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

Dosarul privind amenda aplicată Vodafone de Consiliul Concurenţei a fost retrimis spre rejudecare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sentinţa a fost casată, iar dosarul a fost retrimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie este motivată de existenţa unor vicii de procedură în privinţa sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti", au precizat sursele citate.

În februarie 2011, Consiliul Concurenţei a amendat Orange România şi Vodafone România cu 268,33 milioane de lei (63 milioane de euro) pentru abuz de poziţie dominantă.

În cazul Orange România, amenda s-a ridicat la 147,98 milioane de lei şi a reprezentat 3,6% din cifra de afaceri a operatorului în 2010.

La Vodafone România, sancţiunea a fost stabilită la 3,45% din afacerile companiei în 2010 şi s-a ridicat la 120,35 milioane de lei.

Cele două companii au contestat în instanţă sancţiunile, iar în luna mai Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să suspende plata amenzilor.

Investigaţia Consiliului Concurenţei a fost declanşată în anul 2006, ca urmare a unei plângeri depusă de Netmaster Communications SRL şi a avut ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă săvârşit de către Orange, Vodafone şi Romtelecom pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile în propria reţea publică de telefonie.

Netmaster Communications a reclamat că o parte dintre apelurile internaţionale ale clienţilor săi fuseseră blocate de Orange, Vodafone şi Romtelecom.

În prezent, Netmaster Communications nu mai există, fiind radiată (fuziune prin absorbţie), iar ultima înregistrare la Oficiul Naţional al Registrul Comerţului (ONRC) este dată din 30 septembrie 2008.

Firma a fost cumpărată de New Com Telecomunicaţii, care şi-a vândut la rândul său baza de clienţi către RCS&RDS şi Romtelecom, pe fondul unor probleme financiare generate de recesiune.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”