Aproximativ 85.000 de salariați din sistemul bugetar s-ar putea solidariza, pe 1 septembrie, cu greva angajaților ROMATSA

Aproximativ 85.000 de salariați din sistemul bugetar s-ar putea solidariza, pe 1 septembrie, cu greva angajaților ROMATSA

Aproximativ 85.000 de salariați din sistemul bugetar s-ar putea solidariza, pe 1 septembrie a.c., cu greva angajaților ROMATSA, a anunțat miercuri, printr-un comunicat, Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

'Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, reunit astăzi, 26 august 2015, în ședință extraordinară, a hotărât, în spirit de solidaritate cu salariații ROMATSA, să demareze procedurile de susținere prin acțiuni de protest. Biroul Executiv al Alianței SED LEX urmează să aplice toate prevederile legale, astfel încât pe data de 1 septembrie 2015 să ne putem solidariza cu colegii noștri de la ROMATSA. În funcție de cât de rapid vom reuși să parcurgem pașii legali, la nivel național, în toate instituțiile și companiile în care Alianța SED LEX are sindicate, sperăm ca aproximativ 85.000 de salariați ai sistemului bugetar să participe la această acțiune', se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, solidarizarea Sed Lex față de greva angajaților ROMATSA este determinată de existența unor 'scopuri comune în depolitizare și profesionalizare instituțională, dar și în încercarea de a limita intimidarea și încălcarea drepturilor sindicale de către cei care conduc companii private, instituții publice etc'.

Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), a declarat, marți, că discuțiile purtate între reprezentanții sindicatului din ROMATSA și cei ai Ministerului Transporturilor s-au încheiat fără a se ajunge la un rezultat, însă acestea vor continua pe parcursul zilelor următoarelor zile, astfel încât să poată fi evitată declanșarea grevei generale anunțate pentru data de 1 septembrie.

'Discuțiile de azi cu domnul ministru (ministrul Transporturilor, Iulian Matache n.r) practic au fost mult mai constructive decât ceea ce s-a întâmplat ieri. Am discutat pe punctele ce rămăseseră în conflict. Nu am ajuns în acest moment la niciun rezultat, dar am stabilit împreună să facem toate eforturile, toate părțile implicate, pentru a evita declanșarea grevei generale pe data de 1 septembrie, la ora 11,00. Pentru acest lucru am stabilit acum să continuăm în fiecare zi negocierile. În speță, inclusiv mâine vom veni la minister. Încă nu am stabilit ora la care ne vom întâlni pentru a continua negocierile. Și domnul ministru a înțeles că, dacă până luni nu vom reuși să avem un contract colectiv de muncă încheiat cu acele revendicări pe care le-am avut și pe care le avem în continuare, nu vom renunța la declanșarea grevei generale', a afirmat Gabriel Tudorache. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /