Arest la domiciliu pentru șeful APIA - Gheorghe Benu și directorul-adjunct APIA Suceava - Delia Moldoveanu  

Arest la domiciliu pentru șeful APIA - Gheorghe Benu și directorul-adjunct APIA Suceava - Delia Moldoveanu  

Tribunalul Suceava a decis astăzi că directorul general al APIA – Gheorghe Benu și directorul executiv-adjunct al APIA Suceava – Delia Moldoveanu vor fi cercetați în continuare în arest la domiciliu în dosarul acordării ilegale de subvenții în aproximativ 600 de dosare, 400 dintre acestea fiind înaintate de parohii și mânăstiri din Suceava.

Celelalte două persoane reținute miercuri, respectiv medicul concesionar Toma Necului și consilierul județean penelist Ioan Piticari, au fost puși sub control judiciar.

În cursul zilei de miercuri, în acest dosar au avut loc 13 percheziții în București, Suceava și Dâmbovița, 20 de persoane fiind duse la audieri. Conform procurorilor anticorupție, APIA Suceava ar fi acordat ilegal subvenții pentru teren arabil și exploatații zootehnice în aproximativ 600 de dosare, prejudiciul estimat ajungând la 5 milioane lei. Totul printr-o rețea infracțională condusă de directorul adjunct Delia Moldoveanu și girată chiar de directorul general al APIA Central - Gheorghe Benu. Din rețea făceau parte funcționari ai APIA, un avocat, un preot, medici veterinari din cadrul DSVSA Suceava și medici concesionari din județ. Pentru a putea fi puse în plată dosarele s-au întocmit documente false, o bună parte dintre exploatațiile zootehnice neexistând decât în acte, în timp ce pentru terenul cultivat s-au făcut plăți pentru suprafețe mult mai mari decât cele lucrate în realitate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…