Arest la domiciliu pentru șeful APIA - Gheorghe Benu și directorul-adjunct APIA Suceava - Delia Moldoveanu  

Arest la domiciliu pentru șeful APIA - Gheorghe Benu și directorul-adjunct APIA Suceava - Delia Moldoveanu  

Tribunalul Suceava a decis astăzi că directorul general al APIA – Gheorghe Benu și directorul executiv-adjunct al APIA Suceava – Delia Moldoveanu vor fi cercetați în continuare în arest la domiciliu în dosarul acordării ilegale de subvenții în aproximativ 600 de dosare, 400 dintre acestea fiind înaintate de parohii și mânăstiri din Suceava.

Celelalte două persoane reținute miercuri, respectiv medicul concesionar Toma Necului și consilierul județean penelist Ioan Piticari, au fost puși sub control judiciar.

În cursul zilei de miercuri, în acest dosar au avut loc 13 percheziții în București, Suceava și Dâmbovița, 20 de persoane fiind duse la audieri. Conform procurorilor anticorupție, APIA Suceava ar fi acordat ilegal subvenții pentru teren arabil și exploatații zootehnice în aproximativ 600 de dosare, prejudiciul estimat ajungând la 5 milioane lei. Totul printr-o rețea infracțională condusă de directorul adjunct Delia Moldoveanu și girată chiar de directorul general al APIA Central - Gheorghe Benu. Din rețea făceau parte funcționari ai APIA, un avocat, un preot, medici veterinari din cadrul DSVSA Suceava și medici concesionari din județ. Pentru a putea fi puse în plată dosarele s-au întocmit documente false, o bună parte dintre exploatațiile zootehnice neexistând decât în acte, în timp ce pentru terenul cultivat s-au făcut plăți pentru suprafețe mult mai mari decât cele lucrate în realitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”