Argeș: 18 persoane audiate în urma perchezițiilor într-un dosar privind înșelăciuni pe bursele internaționale de transport

Argeș: 18 persoane audiate în urma perchezițiilor într-un dosar privind înșelăciuni pe bursele internaționale de transport

Bunuri în valoare de peste 57.000 de euro au fost ridicate în urma celor 20 de percheziții efectuate, luni, în județele Argeș și Dolj și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile membrilor unei grupări infracționale organizate specializată în înșelăciuni pe bursele internaționale de transporturi, iar 18 suspecți au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Pitești pentru audieri. 

La percheziții au mai fost găsite unități PC, laptopuri și mai multe înscrisuri, precum și mai multe recipiente de insecticid despre care există indicii că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Descinderile de luni s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Argeș.

"Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune", se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Membrii grupării sunt bănuiți că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive ce aveau ca obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă pe care apoi nu le-ar fi onorat.

"După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau direcționate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate", se mai precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este estimat la peste un milion de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la percheziții participând luptători ai serviciilor de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Argeș, Dolj și Dâmbovița.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria