Argeș: Sandu și Izaura Anghel au fost trimiși în judecată în dosarul mituirii unui gardian de la Penitenciarul Colibași

Argeș: Sandu și Izaura Anghel au fost trimiși în judecată în dosarul mituirii unui gardian de la Penitenciarul Colibași

Sandu Anghel zis Bercea Mondial și fiica sa, Izaura Anghel, au fost trimiși vineri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în dosarul în care au fost cercetați pentru mituirea unui gardian de la Penitenciarul Colibași.

"Inculpatul Sandu Anghel a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență și dare de mită, infracțiuni săvârșite în concurs real și în stare de recidivă post-condamnatorie. Inculpata Izaura Anghel a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, procurorul Iolanda Drăguț.

Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Argeș pentru judecare, un prim termen pentru verificarea măsurilor preventive în cazul celor doi inculpați fiind stabilit pentru data de 14 octombrie.

Sandu Anghel și Izaura Anghel sunt acuzați că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibași.

"Din probele administrate rezultă că suspectul Anghel Sandu (...), aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Colibași, în perioada august-septembrie 2014 a abordat un agent de penitenciar și i-a promis, în repetate rânduri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, în schimbul intervenției acestuia pe lângă membrii Comisiei de muncă din cadrul Penitenciarului Colibași, în scopul obținerii pentru suspect a dreptului la muncă în penitenciar, respectiv în scopul introducerii unui telefon mobil în penitenciar, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu", se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pe 18 septembrie.

Sumele de bani urmau să-i fie remise agentului prin intermediul Izaurei Anghel. Ulterior, Bercea Mondial a luat legătura telefonic cu fiica sa și i-a cerut să-l contacteze pe agent și să se întâlnească cu acesta.

"La întâlnirea respectivă, suspecta Anghel Izaura i-a remis agentului un telefon mobil și un încărcător, pentru a-l introduce nelegal în penitenciar și a-l da mai departe suspectului Anghel Sandu, promițându-i totodată agentului că-i va remite ulterior, după ce telefonul va ajunge la tatăl său, suma de 300 de euro", se mai precizează în comunicatul parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Tribunalul Argeș a dispus, pe 18 septembrie, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită. Instanța a admis, în același dosar, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Sandu Anghel, care deja execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibași.

Completul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Pitești a respins, ulterior, contestațiile formulate de Sandu și Izaura Anghel față de măsurile preventive dispuse de Tribunalul Argeș. În cazul Izaurei Anghel, apărarea solicitase înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani și 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 și-a înjunghiat unul dintre nepoți, pe Ionuț Anghel, în urma unei altercații care a avut loc într-un bar din orașul Drăgănești-Olt. El își execută pedeapsa în Penitenciarul Colibași.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...