Atănăsoaei: ACL București va vota pentru fuziunea RADET-ELCEN

Reprezentanții ACL vor vota la ședința CGMB de marți pentru fuziunea RADET-ELCEN, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PDL București, Mihai Atănăsoaei.

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FLUX

"În legătură cu fuziunea RADET-ELCEN, ACL București va vota pentru a cincea oară acest proiect. Am mai votat de încă patru ori, fără niciun efect, întrucât majoritatea lui Oprescu, adică PSD cu susținerea lui Ponta, a atacat de tot atâtea ori aceste hotărâri. (...) Lui Sorin Oprescu îi cerem ca până mâine, ora 13,00, în virtutea calității sale autoproclamate de 'garant al fuziunii', să anunțe și să garanteze public suma cu care se va ieftini factura pentru apă caldă și căldură. În caz contrar, vom înțelege că fuziunea nu se face pentru bucureșteni, ci pentru un grup de interese aciuat în jurul lui Sorin Oprescu", a spus Mihai Atănăsoaei într-o conferință de presă.

Consilierii municipali ar putea cere transmiterea unei solicitări către Guvern pentru emiterea unui act normativ privind transferul acțiunilor Electrocentrale București SA (ELCEN) din proprietatea statului în cea a Capitalei, un proiect de hotărâre cu acest subiect regăsindu-se pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți.

Solicitarea s-ar face în aplicarea prevederilor Memorandumului aprobat în ședința Guvernului din 27 martie 2013 cu tema "Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în București și Constanța".

Proiectul prevede că se împuternicește primarul general să semneze pentru Capitală documentele necesare realizării transferului de acțiuni conform legii.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat lunea trecută că realizarea fuziunii dintre ELCEN și RADET București va duce la anularea datoriei principale și a penalităților acumulate în perioada 2005-2014 în valoare totală de 790 milioane de euro.

AGERPRES/(A, AS-autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niță)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

4 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

5 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut