Atribuțiile lui Chiliman, preluate de viceprimarul Vasile Moțoc

Atribuțiile lui Chiliman, preluate de viceprimarul Vasile Moțoc

Primăria sectorului 1 a transmis joi că activitatea administrației locale se desfășoară în condiții normale, fără să fie afectată de ancheta organelor judiciare, atribuțiile primarului Andrei Chiliman, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție, fiind preluate temporar de viceprimarul Vasile Moțoc.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este acuzat de procurorii anticorupție de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată. Puși sub acuzare în același dosar sunt Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local).

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...