Aurel Curdov: Sindicatele TAROM au declanșat conflictul de muncă

Aurel Curdov: Sindicatele TAROM au declanșat conflictul de muncă

Sindicatele TAROM, afiliate la Federația Națională a Sindicatelor din Porturi, au declanșat conflictul de muncă, cerând respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna septembrie cu reprezentanții conducerii, a declarat marți pentru AGERPRES Aurel Curdov, președintele Sindicatului Național Tehnic TAROM (SNTT).

'Am decis să declanșăm conflictul de muncă pentru că vrem să fie respectate prevederile Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna septembrie cu reprezentanții conducerii. Acest contract nu a fost înregistrat încă de Inspectoratul Teritorial de Muncă, sub motivația că ar fi existat niște contestații depuse de sindicatele piloților. Însă, conform legii, dacă la nivelul unei unități contractul este semnat de 50 la sută plus unul dintre angajați, atunci contractul poate fi înregistrat', a spus Aurel Curdov.

Potrivit acestuia, în momentul de față conducerea TAROM nu mai recunoaște prevederile Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna septembrie.

'Conducerea TAROM susține că documentul nu a fost înregistrat de ITM și, ca urmare, nu mai recunoaște că a semnat pentru punerea în aplicare a prevederilor cuprinse în respectivul contract de muncă. În momentul de față ne aflăm în perioada de șapte zile de mediere a conflictului dintre sindicate și conducere, urmând ca la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare să decidem care sunt pașii pe care îi vom întreprinde în continuare', a mai spus Curdov.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?