Aurel Curdov: Sindicatele TAROM au declanșat conflictul de muncă

Aurel Curdov: Sindicatele TAROM au declanșat conflictul de muncă

Sindicatele TAROM, afiliate la Federația Națională a Sindicatelor din Porturi, au declanșat conflictul de muncă, cerând respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna septembrie cu reprezentanții conducerii, a declarat marți pentru AGERPRES Aurel Curdov, președintele Sindicatului Național Tehnic TAROM (SNTT).

'Am decis să declanșăm conflictul de muncă pentru că vrem să fie respectate prevederile Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna septembrie cu reprezentanții conducerii. Acest contract nu a fost înregistrat încă de Inspectoratul Teritorial de Muncă, sub motivația că ar fi existat niște contestații depuse de sindicatele piloților. Însă, conform legii, dacă la nivelul unei unități contractul este semnat de 50 la sută plus unul dintre angajați, atunci contractul poate fi înregistrat', a spus Aurel Curdov.

Potrivit acestuia, în momentul de față conducerea TAROM nu mai recunoaște prevederile Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna septembrie.

'Conducerea TAROM susține că documentul nu a fost înregistrat de ITM și, ca urmare, nu mai recunoaște că a semnat pentru punerea în aplicare a prevederilor cuprinse în respectivul contract de muncă. În momentul de față ne aflăm în perioada de șapte zile de mediere a conflictului dintre sindicate și conducere, urmând ca la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare să decidem care sunt pașii pe care îi vom întreprinde în continuare', a mai spus Curdov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!