Avocat: Arestul preventiv în cazul Elenei Udrea se transformă într-o pedeapsă anticipată

Avocat: Arestul preventiv în cazul Elenei Udrea se transformă într-o pedeapsă anticipată

Avocații Elenei Udrea au cerut joi magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție eliberarea din arest a fostului ministru, susținând că ea nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, iar arestul preventiv se transformă într-o pedeapsă anticipată.  Înalta Curte a rămas în pronunțare joi pe contestația depusă de Elena Udrea la decizia instanței de a-i prelungi cu 30 de zile arestul preventive , în dosarul "Gala Bute".

"Doamna Udrea nu prezintă niciun pericol pentru ordinea publică și în acest moment nu mai este niciun temei legal pentru ca măsura preventivă să fie prelungită. Am arătat cu lux de amănunte că activitățile pe care și le propun procurorii să se desfășoare în acest 30 de zile nu reclamă starea de arest. Ele pot fi făcute și cu doamna Udrea în stare de libertate. În cazul ei, și nu numai al ei, măsura arestului preventiv se transformă într-o pedeapsă anticipată. Nu putem să pedepsim omul de pe acum, pentru că așa vrea opinia publică", a declarat avocatul Marius Striblea, la finalul procesului.

Pe 23 martie, ÎCCJ a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul fostului ministru Elena Udrea pusă sub acuzare în dosarul "Gala Bute", însă avocații au făcut contestație.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”