Avocatul Elenei Udrea: Acuzația de spălare de bani este bizară

Avocatul Elenei Udrea: Acuzația de spălare de bani este bizară

Procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în dosarul "Gala Bute", a declarat miercuri avocatul acesteia, Marius Striblea, care a afirmat că această acuzație i se pare cel puțin "bizară". Avocatul a spus că noua acuzație se referă la faptul că banii din geanta care ar fi fost dată Elenei Udrea de Gheorghe Nastasia ar fi fost folosiți în campania electorală locală din 2012 de organizația PDL București.

"Este bizar să acuzi pe cineva, printr-o singură declarație, mă refer aici la Nastasia, că ar fi luat o geantă cu bani în octombrie 2012, ca să finanțeze o campanie electorală de la jumătatea anului 2012. Doamna Udrea a dat o declarație în acest sens, unde a desființat toate aceste presupuneri, care, în opinia mea, sunt mai bizare decât în cazul Nastasia (...) În opinia mea, ultimul lucru pe care l-ar fi făcut cineva, presupunând că a luat mită, nu ar fi subvenționat campania electorală a unui partid în care nu a avut nicio miză persoana respectivă", a declarat avocatul.

Marius Striblea a adăugat că aceeași acuzație de spălare de bani i-a fost adusă și lui Tudor Breazu.

Răspunzând unei întrebări, avocatul Marius Striblea a precizat că nu se pune problema ca Elena Udrea să facă denunțuri.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...