Avocatul Poporului, sesizat în legătură cu dosarele Revoluției

Avocatul Poporului, sesizat în legătură cu dosarele Revoluției

Asociația "21 Decembrie 1989" a solicitat Avocatului Poporului (AP) sesizarea Curții Constituționale în legătură cu articolul din noul Cod de procedură penală care prevede că în cazul unor evenimente în care sunt implicați atât civili, cât și militari, urmărirea penală este realizată de Parchetul Militar.

Potrivit unui comunicat al AP remis joi, o delegație a Asociației "21 Decembrie 1989", condusă de Teodor Mărieș, s-a întâlnit miercuri cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Din delegație au făcut parte femei rănite în Revoluție și urmașe ale luptătorilor decedați în decembrie 1989.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții revoluționarilor i-au solicitat Avocatului Poporului să uzeze de prerogativele constituționale și să sesizeze Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate asupra articolului 56, alin. (4) și (5) din noul Cod de procedură penală, conform căruia în cazul unor evenimente în care sunt implicați atât civili, cât și militari, urmărirea penală este realizată de Parchetul Militar.

Avocatul Poporului a declarat că reprezentanții instituției vor analiza cu rapiditate solicitarea petenților și vor furniza în cel mai scurt timp posibil un răspuns, în conformitate cu prevederile legale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale