Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu la Constanţa şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu la Constanţa şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei

Adrian Zglobiu, bărbatul care în luna mai l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, la Constanţa, şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor şi a solicitat, la termenul de joi al procesului, să facă muncă în folosul comunităţii.

La Judecătoria Constanţa a avut loc, joi, un nou termen în procesul în care Adrian Zglobiu este judecat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice după ce, în luna mai a acestui an, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu .

La acest termen fusese citat şi şeful statului, dar nici acesta şi nici vreun reprezentant al său nu s-a prezentat la Judecătoria Constanţa. Deşi fusese citat, Traian Băsescu, care apare în dosar ca parte vătămată, nu era obligat să se prezinte în instanţă.

În timpul audierii, Adrian Zglobiu a recunoscut în faţa magistraţilor că l-a scuipat pe Traian Băsescu.

Avocatul acestuia a spus că a solicitat instanţei să fie luată în calcul plata unei amenzi penale sau pedeapsa minimă, redusă cu o treime. De asemenea, apărătorul a spus că Adrian Zglobiu este dispus să presteze muncă în folosul comunităţii.

Instanţa a rămas în pronunţare pentru 24 noiembrie.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, ulterior fiind audiat şi la Parchetul Tribunalului Constanţa. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, "cântate pentru Băsescu". "După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?", spunea constănţeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: "Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân".

Bărbatul a fost reţinut de procurori, în noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În aceeaşi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

În 26 mai, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de tulburare a liniştii şi ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecătoria Constanţa.

Primul termen al procesului a avut loc în 9 octombrie la Judecătoria Constanţa, când magistraţii au decis citarea părţii vătămate, respectiv preşedintele Traian Băsescu, acordând un nou termen în proces pentru 20 noiembrie.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria