Bartolomeu Constantin Săvoiu, audiat la DNA

Bartolomeu Constantin Săvoiu, audiat la DNA

Generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu, cetățean român și francez, consilier în relații economice internaționale, este audiat joi de procurorii DNA.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost adus cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul lui Toni Greblă.

Surse judiciare susțin că Toni Greblă, Ion Bîrcină și Bartolomeu Constantin Săvoiu sunt acuzați de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Aceleași surse afirmă că, începând cu luna august 2014, judecătorul Toni Greblă a întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Bîrcină și Săvoiu, cunoscut ca ''Generalul'', care au inițiat raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) și demersuri în vederea achiziționării de produse de la diverse societăți comerciale specializate în prelucrarea și conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spațiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcții și/sau produse de minerit în Federația Rusă și Republica Moldova.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...