Băsescu despre Ponta: Fiecare minut în care nu-și anunță demisia este o eroare

Băsescu despre Ponta: Fiecare minut în care nu-și anunță demisia este o eroare

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut, luni, că, în opinia sa, ''fiecare minut în care premierul Victor Ponta nu-și anunță demisia din funcție este o eroare''. ''Sunt zvonuri (n.r. demisia premierului din fruntea Executivului). Eu nu știu de niciun zvon, eu știu de ce trebuie făcut. El trebuia să facă acest lucru de la bun început, de când i s-au adus la cunoștință acuzațiile. (...) Era clar că falsificarea de documente nu-l va duce decât la inculpare. A lungit lucrurile și le-a încurcat, creând și o criză politică. În opinia mea, fiecare minut în care nu-și anunță demisia este o eroare'', a spus Băsescu, la sediul PMP.

În context, el a arătat că ''Justiția nu are nevoie să intre în relația cu Ponta în lucruri mărunte și care sunt greu de susținut''.

''Eu am fost adversarul acelei așa-zise incompatibilități, dar de ani de zile susțin faptul că Ponta și Șova au făcut afaceri ilegale la Turceni-Rovinari, bazate pe trafic de influență. (...) Nu am niciun dubiu că Ponta și Șova au responsabilități în afacerea Rovinari-Turceni, așa cum nu am niciun dubiu de ce Ponta a cerut partidului să-l protejeze pe Șova. Acolo s-au falsificat probe, ori Ponta se pare că este părtaș la această falsificare a probelor de către cabinetul lui Șova. De asta mi s-a părut nelalocul ei acea descoperire de incompatibilitate care e subțire ca argument. (...) Sunt destule, justiția nu are nevoie să intre în relația cu Ponta în lucruri mărunte și care sunt greu de susținut. Cred că, acum, abordarea lui Ponta nu poate fi decât una corectă, legată de demisia din fruntea Guvernului. Nu are altă soluție'', a mai spus fostul președinte.

Întrebat cine ar putea prelua șefia Guvernului și dacă PMP ar putea negocia cu PNL, Traian Băsescu a precizat că șeful statului va trebui să negocieze o majoritate sau majoritatea să vină gata negociată la președinte.

''Este o treabă a președintelui, el va trebui să negocieze o majoritate sau majoritatea să vină gata negociată la președinte, deși aici președintele are putere foarte mare în a spune pe acesta îl desemnez, mergem la Parlament și nimeni nu va îndrăzni să facă să cadă de două ori Guvernul, pentru că se dizolvă Parlamentul. (...) PMP e prea mic să fie în negocierile la masa celor mari. PMP poate asista, poate să aibă un punct de vedere. Nu cred că PMP este un partid care poate decide coalițiile viitoare'', a adăugat Traian Băsescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa