Bicicliștii au adus un ultim omagiu agentului Brigăzii Rutiere decedat într-un accident, pe strada Știrbei Vodă

Bicicliștii au adus un ultim omagiu agentului Brigăzii Rutiere decedat într-un accident, pe strada Știrbei Vodă

Aproximativ 100 de bicicliști au participat, sâmbătă, la o acțiune prin care au dorit să aducă un ultim omagiu lui Bogdan Gigină, agent al Brigăzii Rutiere, decedat, marți, într-un accident, pe strada Știrbei Vodă, în timp ce însoțea pe motocicletă coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Bicicliștii s-au întâlnit la rondul din Parcul Izvor, după care au mers la locul accidentului, de pe strada Știrbei Vodă, unde au aprins lumânări și au păstrat un moment de reculegere.

Coloana s-a îndreptat apoi spre sediul Ministerul de Interne, marșul terminându-se la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, în ambele locații fiind aprinse lumânări.

"Nu urmărim ceva anume. Deocamdată, timpul fiind scurt, sincer, eu mă așteptam ca un general care are tot timpul cuvântul 'onoare' în gură și spune că nu lasă pe nimeni în urmă, să-și de-a demisia. Nu și-a dat-o. Astăzi am vrut, într-un fel, să fim alături de Poliție. Noi le înțelegem problemele. Știm că e o instituție militarizată, care nu poate lua atitudine la fel ca societatea civilă. Deocamdată e un prim avertisment. Ieșim în stradă pentru a fi alături de Poliție, dar intenționăm să continuăm protestele, pentru că încă nu am început'', a declarat, pentru AGERPRES, Marian Ivan, reprezentant al Asociației OPTAR (Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România).

De la ora 19,00, motocicliștii vor participa la o acțiune comemorativă similară prin aprinderea de lumânări la locul tragicului accident.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina