Blaga: Ponta ar dori cât mai repede anticipate, dar cu el la guvernare

Copreședintele PNL Vasile Blaga susține că premierul Victor Ponta "ar dori cât mai repede anticipate, dar cu el la guvernare", el precizând că liberalii vor vota împotriva oricărui guvern din care formațiunea nu face parte.

"Domnul Ponta ar dori cât mai repede anticipate, dar cu el la guvernare. Asta este părerea mea astăzi. El nu va dori niciodată să lase puterea pur și simplu, cum ar fi și normal, pentru că pune România într-o situație delicată, dar el ar vrea să rămână la guvernare, să organizeze el alegerile", a afirmat Blaga, marți, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Totodată, întrebat despre o eventuală nominalizare a lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcția de premier, Vasile Blaga a spus că actualul președinte al Senatului este "o portavoce a lui Victor Ponta".

"Vom vota împotriva oricărui guvern din care nu vom face parte. Noi suntem în opoziție, iar domnul Tăriceanu nu mai este fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu pe care l-am cunoscut foarte bine și căruia nu am avut ce să îi reproșez ca prim-ministru. Dânsul este acum o portavoce a domnului Ponta. Sigur, o face în primul rând pentru dânsul. Nu mai e Ponta premier, se sparge coaliția, nu mai e nici dânsul șeful Senatului. Simplu", a susținut Vasile Blaga.

El a afirmat că va discuta cu președintele UNPR, Gabriel Oprea, în vederea realizării unei coaliții PNL — UNPR.

"Îl cunosc pe domnul Oprea, am o relație foarte bună cu domnia sa, nu de acum", a explicat Blaga.

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a reiterat că Partidul Național Liberal are deja un candidat pentru funcția de premier, în persoana lui Cătălin Predoiu, care se bucură în continuare de susținerea formațiunii.

"Noi avem un candidat și un premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu. Are în continuare aceeași susținere din partea PNL, va fi premierul PNL, indiferent că se plânge Ponta sau nu la televizor. Spunea domnul copreședinte Blaga că domnul Ponta se îngrijește doar de PSD, nu de România. Vă spun că nici de PSD nu se îngrijește, pentru că mi se pare absolut bizar să fii premier încă în funcție și să nu te îngrijești că ai putea să faci o propunere de premier dacă tu pleci din această funcție tot către un PSD-ist. Să găsești tot timpul soluții în afara PSD-ului mi se pare o bătaie de joc la adresa activului din PSD", a declarat Alina Gorghiu.

Ea l-a criticat pe Victor Ponta despre care a spus că, "de-a lungul vremii, și-a înlăturat toți adversarii din interiorul PSD".

"Domnul Ponta, de-a lungul vremii, și-a înlăturat toți adversarii din interiorul PSD, și când spun adversari mă refer la oameni cu personalitate, care ar fi putut să reprezinte reala competiție la adresa domniei sale. I-a înlăturat pe toți, i-a marginalizat pe toți. În momentul acesta nu există pentru domnia sa niciun fel de provocare în interiorul PSD. Dacă domnul Dragnea mai are vreun fel de declarație și îndrăznește să nu fie de acord 100% cu domnul Ponta, imediat este atacat de prietenii domniei sale", a comentat Gorghiu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

4 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake