Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bruno Roche ar fi aprobat plăți de zeci de milioane de lei către Semenescu, Berevoianu și Moisescu (surse)

Francezul Bruno Roche, fostul director al societății Apa Nova București, pus miercuri sub control judiciar de procurorii DNA, este suspectat că a aprobat plăți în valoare de zeci de milioane de lei către firme controlate de Ovidiu Semenescu, Costin Berevoianu și Vlad Moisescu, în schimbul intervențiilor acestora pe lângă autoritățile publice din București, potrivit unor surse judiciare.

Contractele pentru servicii fictive au fost încheiate începând cu anul 2008, pentru ca cei trei să intervină pe lângă reprezentanți ai unor instituții publice, personal sau prin intermediari, în favoarea firmelor din grupul Veolia, printre care se numără și Apa Nova, conform acelorași surse.

Cele mai mari sume — în total peste 55 de milioane de lei — ar fi fost încasate de societăți controlate de Ovidiu Semenescu, în baza unor contracte pentru servicii care nu au fost prestate în realitate.

Majoritatea plăților aferente contractelor fictive ar fi fost autorizate de Roche, fiind efectuate dintr-un cont aflat la dispoziția exclusivă a decidenților din companie. Banii ar fi reprezentat contravaloarea influenței și intervențiilor realizate de Semenescu, Berevoianu și Moisescu la Primăria sectorului 1, Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București, în special în favoarea firmei Apa Nova.

În plus, conform surselor judiciare, Bruno Roche ar fi dispus măsuri de supraveghere și interceptare ilegală a salariaților, în baza unui contract încheiat cu o firmă specializată administrată de Teodor Stelian, finul lui Ovidiu Semenescu. În acest mod, directorul Apa Nova ar fi împiedicat divulgarea de către angajați a unor date care să conducă la depistarea ilegalităților din companie.

Fostul director Apa Nova București Bruno Roche a fost pus miercuri sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești, acesta neavând voie să părăsească țara și nici să ia legătura cu martorii și cu celelalte persoane din dosar, au declarat surse judiciare.

Bruno Roche a fost audiat de procurorii DNA Ploiești timp de aproape 5 ore, sursele citate arătând că audierea s-a făcut în limba franceză, în prezența unui translator.

Fostul director al Apa Nova București, care este acuzat de cumpărare de influență, nu are voie, pe perioada controlului judiciar, să părăsească țara fără încuviințarea procurorului și nici să se apropie de persoanele implicate în acest dosar, între care se numără și oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu și Vlad Moisescu și fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UAUU! Fifore, din cauza asta te-a schimbat Dragnea? Dezvăluiri și documente șocante despre MAFIA PSD din Minis…

2 Cod ROȘU! DIICOT, cu PSD la butoane, a cerut dosarul 10 August de la Parchetul militar „pentru studiu”. Se ana…

3 SURSE PSD face mari presiuni la CCR pentru invalidarea referendumului pe justiție inițiat de președinte! Dorne…

4 BREAKING Începe ÎNGROPAREA României! Parlamentul a votat Legea Pensiilor, cu impact bugetar de 33 miliarde de …

5 Zegrean / Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nicio formă! Dacă am avea o Curte Consti…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc