Camera Deputaţilor a respins amnistierea plagiatorilor

Camera Deputaţilor a respins amnistierea plagiatorilor

Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri scoaterea articolelor din ordonanta de urgenta 94/2014 care le da doctorilor puterea sa renunte fara explicatii la titlul stiintific. Deputatii au adoptat astfel proiectul de transformare a ordonantei in lege, cu amendamentele aduse de liberali in comisia de invatamant. Proiectul a fost adoptat cu 311 voturi pentru, 11 abtineri si doua voturi impotriva, potrivit Agerpres. Printre cei care au votat s-a numarat si Victor Ponta.

Senatul este camera decizionala.

Articolele din OUG la care deputatii au renuntat:
"(7 1) Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice renuntarea la titlul in cauza. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop.
(7 2) Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renuntare la titlu, precum si cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului stiintific se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice".

Deputatul PNL Raluca Turcan sustine ca "PSD-ul fie vrea sa scape de Victor Ponta, fie a facut un joc de imagine pentru a scapa de scandalul plagiatului". "PSD aplica tehnica din ordonanta migratorilor. A dat ordonanta, de urgenta dar fara urgenta reala in fond, principal beneficiar fiind chiar premierul Victor Ponta. Ordonanta ajunge cu greu in Parlament, si pentru ca mizeria creata e prea mare, este corectata, dar efectele au fost produse. Concluzia: Victor Ponta ramane beneficiar, cu onoarea plagiatului 'reperata'", sustine Turcan, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Amintim ca Guvernul Ponta a adoptat in ultima sedinta a Executivului din 2014, pe 29 decembrie, Ordonanta de Urgenta nr. 94/2014 care prevede printre altele ca titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei renuntarea la titlu, fara nicio explicatie, motivatie si fara nicio repercusiune. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat atunci intr-o conferinta de presa, intrebat cate cazuri de solicitari de renuntare la un titlu s-au inregistrat: "Atata vreme cat nu exista baza legala, am cunostinte de una singura".

Legislatia spune ca nu poti legifera in interes propriu, iar “ordonanta asta este semnata de Ponta. Poate sa aiba o problema, pentru ca ceea ce face, face pentru el. Si este ordonanta, nu lege. Care este urgenta? Se incalca articolul 115 din Constitutie”, a declarat atunci pentru HotNews.ro fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?