Câmpeanu: Lucrările de la probele scrise ale bacalaureatului vor fi corectate în alte județe, alese aleatoriu

Lucrările de la probele scrise ale examenului de bacalaureat susținute într-un județ vor fi corectate în alt județ, a anunțat marți, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

"Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni. Ne gândim ca lucrările să fie corectate dintr-un județ în alt județ. Această alegere a județului în care să se corecteze lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este foarte ușor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi perfectăm procedura care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenție fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem. Această procedură se va aplica în acest bacalaureat", a explicat ministrul.

Referindu-se la noul proiect de lege a educației, Câmpeanu a spus că pe 5 iulie vor începe întâlnirile directe ale grupurilor de lucru.

"Au fost invitați mulți dintre cei care au un cuvânt de spus în forma legii. Am stabilit împreună cu partenerii noștri de dialog data de 5 iulie ca fiind o dată de începere a întâlnirilor directe a grupurilor de lucru constituite pentru proiectul legii educației. Luând în dezbatere rezultatele tuturor întâlnirilor ale grupurilor de lucru, va reieși o formă nouă de lege, care va fi supusă dezbaterii publice, fără a avea o constrângere de timp. Nu ne dorim să avem rapid o altă lege, ne dorim să avem o lege care să răspundă așteptărilor societății", a precizat ministrul. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic