Câmpeanu: Lucrările de la probele scrise ale bacalaureatului vor fi corectate în alte județe, alese aleatoriu

Câmpeanu: Lucrările de la probele scrise ale bacalaureatului vor fi corectate în alte județe, alese aleatoriu

Lucrările de la probele scrise ale examenului de bacalaureat susținute într-un județ vor fi corectate în alt județ, a anunțat marți, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

"Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni. Ne gândim ca lucrările să fie corectate dintr-un județ în alt județ. Această alegere a județului în care să se corecteze lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este foarte ușor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi perfectăm procedura care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenție fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem. Această procedură se va aplica în acest bacalaureat", a explicat ministrul.

Referindu-se la noul proiect de lege a educației, Câmpeanu a spus că pe 5 iulie vor începe întâlnirile directe ale grupurilor de lucru.

"Au fost invitați mulți dintre cei care au un cuvânt de spus în forma legii. Am stabilit împreună cu partenerii noștri de dialog data de 5 iulie ca fiind o dată de începere a întâlnirilor directe a grupurilor de lucru constituite pentru proiectul legii educației. Luând în dezbatere rezultatele tuturor întâlnirilor ale grupurilor de lucru, va reieși o formă nouă de lege, care va fi supusă dezbaterii publice, fără a avea o constrângere de timp. Nu ne dorim să avem rapid o altă lege, ne dorim să avem o lege care să răspundă așteptărilor societății", a precizat ministrul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”