Cazanciuc îl propune pe Cristian Lazăr ca adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ

Cazanciuc îl propune pe Cristian Lazăr ca adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus joi pe Cristian Lazăr în vederea numirii în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de emitere a avizului în vederea numirii procurorului Aurel Cristian Lazăr în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată", se arată într-un comunicat al MJ transmis joi AGERPRES.

Sursa citată menționează că la formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Cristian Lazăr ocupă, din 17 iunie 2013, cu delegație, funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, având o bogată experiență profesională și managerială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”