Cea mai scăzută temperatură din țară: minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din țară: minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Stația meteo Miercurea Ciuc a înregistrat luni cea mai scăzută temperatură a acestei zile din țară, mercurul termometrelor coborând până la minus 8 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor de la stația meteo Miercurea Ciuc, toată noaptea a fost frig, cu temperaturi negative, iar dimineață, în jurul orei 7,30, s-a consemnat valoarea de minus 8 grade Celsius.

Și în celelalte localități harghitene au fost temperaturi scăzute.

La Toplița s-au măsurat minus 7,5 grade Celsius, la Joseni au fost minus 7 grade, iar la Bucin și Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat minus 3 grade Celsius. De asemenea, în majoritatea localităților harghitene a căzut brumă.

Aceste temperaturi sunt obișnuite pentru locuitorii județului, ținând cont că în Harghita se înregistrează anual unele dintre cele mai scăzute valori din țară.

Din cauza frigului, la Miercurea Ciuc furnizarea încălzirii în sistem centralizat a început încă de la sfârșitul lunii septembrie.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de minus 14 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?