Cei șapte violatori din Văleni rămân în arest

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au menținut, luni, măsura arestului preventiv pentru cei cei șapte tineri din comuna vasluiană Văleni, acuzați de viol și privare de libertate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Iași, Mihaela Micu Cheptene. Măsura arestului preventiv fusese luată în luna august de Judecătoria Vaslui.

De asemenea, mașina cu care tinerii au fost transportați de la Penitenciarul Vaslui la Curtea de Apel Iași a fost implicată într-un accident rutier, pe Bulevardul Păcurari din Iași.

Autoutilitara aparținând Penitenciarului Vaslui a fost lovită de un autoturism Volkswagen, cu numere de Galați, al cărui conducător auto nu a acordat prioritate, la ieșirea de pe o stradă secundară. Potrivit reprezentanților Penitenciarului Vaslui, în urma accidentului nu s-au înregistrat victime. Cei șapte tineri au fost transferați într-o dubă a Penitenciarului Iași, care i-a transportat la Curtea de Apel.

"Autospeciala noastră a fost implicată într-un accident ușor, fiind lovită în partea din față de o altă mașină. Nu s-au înregistrat victime, iar cele șapte persoane private de libertate au fost preluate de o altă autoutilitară și transportați la Curtea de Apel, unde au fost prezenți în fața instanței", a declarat șeful Penitenciarului Vaslui, Eusebio Brînză.

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au respins la începutul lunii septembrie ca neîntemeiată cererea de strămutare a dosarului în care șapte tineri din comuna vasluiană Văleni au fost condamnați pentru viol și privare de libertate.

Judecătoria Vaslui a decis, pe 17 august, înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile în cazul celor șapte tineri din Văleni.

Tot pe 17 august, Judecătoria Vaslui a anunțat prima sentință în acest dosar, toți cei șapte tineri fiind condamnați la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani.

Pedepsele celor șapte variază între 5 ani și 8 luni și 8 ani și 4 luni de închisoare. Potrivit sentinței, Burada Silviu, cel care a luat-o în mașină pe victimă, a primit cea mai mare pedeapsă — în total 8 ani și 4 luni închisoare, iar pentru Avădanei Silviu, Paul Andrei Burlacu și Petrică Ionuț Bolboceanu instanța a decis efectuarea a 7 ani de închisoare.

Ionuț Boicu, Alin Rotaru și Ioan Șurleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, au fost condamnați la 5 ani și opt luni închisoare cu executare. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou