Cioloș, despre demisia consilierei Dana Varga: A fost recrutată de fostul premier

Cioloș, despre demisia consilierei Dana Varga: A fost recrutată de fostul premier

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, în legătură cu demisia consilierului de stat Dana Varga, că nu există o abordare discriminatorie în cadrul echipei cu care lucrează, argumentând că aceasta a fost numită consilier de fostul prim ministru, iar el și-a recrutat un alt consilier și nu vede de ce trebuie să aibă loc discuții pe această temă.

"Dânsa (Dana Varga-n.r.) am văzut că și-a depus demisia, nu am văzut această demisie. Aserțiunile pe care le face și modul în care își explică dânsa demisia e problema dânsei, însă pot să vă asigur că nu există acest tip de abordare discriminatorie în cadrul cancelariei și în cadrul echipei cu care lucrez, lucrul acesta l-am demonstrat deja prin deciziile pe care le-am luat și o să demonstrez în continuare", a spus Cioloș.

El a adăugat că aceasta a fost numită consilier de fostul prim ministru și el, în calitate de prim ministru, își alege alt consilier.

"Eu îmi aleg consilierii de stat, nu văd de ce trebuie să dau explicații pentru consilierii pe care îi aleg. La fel ca și miniștrii, și-au ales secretarii de stat, au luat deciziile pe care le-au considerat că trebuie să le ia. Nu văd de ce să dau explicații pentru oamenii pe care îi aleg, au fost și alți consilieri de stat care au plecat, nu pentru că nu sunt competenți, nu pentru că am eu o problemă personală cu unul sau cu altul, ci pur și simplu pentru că eu vreau să-mi aleg o altă echipă cu care eu am venit.

Dânsa a fost recrutată de fostul prim ministru ca și consilier de stat, eu mi-am recrutat ca și prim ministru alt consilier de stat referitor la minoritate romă. (...) Deci nu este doamna Varga singura reprezentantă a minorității rome, a făcut parte dintr-un Guvern ce și-a încetat mandatul, cu toate că Guvernul și-a încetat mandatul, unii consilieri au mai fost menținuți o perioadă, dar consilierii de stat sunt numiți de către primul ministru direct, sunt consilierii cei mai apropiați ai primului ministru, de ce trebuie să dau eu explicații", a spus Cioloș.

El a adăugat că nu este vorba despre un scandal, ci a aflat că Varga și-a depus demisia și "s-a dus la televiziuni".

"Am aflat acum de la purtătorul de cuvânt că dânsa și-a depus demisia și că s-a și dus la televiziuni ca să spună motivul pentru care și-a depus-o. Nu era cazul. Și-a depus demisia, o să o văd, e un lucru firesc, încă o dată spun, dânsa a fost pe un post politic, în sensul că a fost consilier de stat la cancelarie, nu este un post câștigat prin concurs, este o numire făcută de primul ministru, atunci nu văd de ce trebuie discuții", a arătat premierul.

Consilierul de stat pentru problemele romilor, Dana Varga a susținut că șeful Cancelariei Primului Ministru Dragos Tudporache i-ar fi cerut pe 22 decembrie să demisioneze din Guvern pe motiv că sunt prea mulți rromi în Guvern și nu prezintă încredere.

"Pe data de 22 decembrie am fost chemată de domnul cancelar Dragoș Tudorache în urma cererii mele pentru concediu de odihna (...) să îmi ceară demisia. I-am spus că am dreptul la concediu de odihnă și i-am spus că, înainte de a vorbi de demisie, să îmi semneze concediul de odihnă care era de pe 23 decembrie pe 8 ianuarie. (...) A afirmat, în ideea că trebuie să îmi dau demisia, că nu îmi reproșează nimic profesional, pentru faptul că suntem prea mulți rromi în Guvern. De fapt dânsul a folosit cuvântul țigani. Eu în demisie am scris motivul demisiei: că din respect pentru minoritate, că suntem prea mulți rromi în guvern și nu prezint încredere. Am plecat în concediu de odihnă până pe 8 ( ianuarie-n.r.), dânsul mi-a spus "pe 10 când veniți să vă dați demisia", 10 era duminică. Am fost în concediu de odihnă până pe data de 13 și pe 14 mi-am scris demisia. (...) Mi-a încălcat dreptul la demnitate ca femeie rromă, ca activist rrom și ca demnitar într-o instituție a statului român", a afirmat Varga la Antena3.

Dana Varga a devenit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru în 22 ianuarie 2015, printr-o decizie a fostului premier Victor Ponta.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire