CL Sfântu Gheorghe a redus numărul premiilor "Pro Urbe" la unul pe an. Consilierii PSD, nemulţumiţi

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis reducerea numărului premiilor "Pro Urbe" de la patru la unul pe an, fapt ce i-a nemulţumit pe consilierii locali PSD, care consideră că astfel "se scoate din ecuaţie societatea civilă românească".

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, vineri, cu 12 voturi "pentru" din partea consilierilor UDMR şi două "împotrivă" din partea PSD, noul regulament de acordare a titlului onorific "Pro Urbe", oferit anual unor personalităţi care au contribuit în mod esenţial la ridicarea prestigiului municipiului.

Potrivit noului regulament, în fiecare an calendaristic se va acorda un singur premiu "Pro Urbe", şi nu patru, ca în anii precedenţi, iar propunerile pot veni din partea primarului, a consilierilor locali, a persoanelor juridice, a instituţiilor publice ori a cetăţenilor.

Reprezentanţii PSD în CL au protestat faţă de reducerea numărului premiilor "Pro Urbe" la unul pe an.

"Practic, este o scoatere din ecuaţie a societăţii civile româneşti. Sunt convinsă că astfel se elimină şansa românilor de a deveni cetăţean de onoare al municipiului Sfântu Gheorghe", a declarat consilierul PSD Rodica Pârvan, adăugând că vor protesta prin diferite mijloace faţă de această decizie.

La rândul său, liderul consilierilor UDMR din cadrul CL Sfântu Gheorghe, Miklos Zoltan, a respins ideea că distincţia s-ar acorda pe criterii etnice, aşa cum sugerau consilierii PSD.

Miklos a menţionat că propunerea de a se reduce numărul premiilor "Pro Urbe" la unul pe an a venit din partea premianţilor din anii precedenţi, iar grupul UDMR a susţinut ideea.

"Este o procedură internaţională de a acorda un singur premiu pe an, astfel creşte şi valoarea distincţiei. Resping ca acest subiect să fie dus pe plan etnic, aşa cum fac de fapt consilierii PSD. Premiul Pro Urbe nu se acordă în funcţie de apartenenţă politică sau etnică", a subliniat consilierul UDMR.

Începând cu anul 1997, în fiecare an patru persoane au beneficiat de titlul "Pro Urbe", acordat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

"Pro Urbe" este considerată una dintre cele mai înalte distincţii ale municipiului Sfântu Gheorghe şi se acordă anual cu ocazia Zilelor Oraşului în semn de recunoaştere a activităţii unor personalităţi care au marcat istoria oraşului şi care au impus respect şi admiraţie. Pot fi distinşi cu premiul "Pro Urbe" cetăţeni născuţi sau domiciliaţi în Sfântu Gheorghe care au împlinit vârsta de 70 de ani.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului di…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă