Comisia de abuzuri a Camerei respinge audierea lui Oprea; solicită lămuriri privind deplasarea coloanelor oficiale

Comisia pentru abuzuri din Camera Deputaților a decis marți să trimită o adresă către șeful Poliției Române și către Primăria Capitalei pentru a vedea cum colaborează cele două instituții pentru deplasarea coloanelor oficiale, respingând audierea ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Președintele comisiei, liberalul Mircea Man, a propus audierea în acest for a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, privind accidentul din 20 octombrie, în urma căruia un polițist de la Rutieră a murit. Propunerea a fost însă respinsă.

"Comisia va face o adresă către Poliția Română, către primăriile de sector, către Primăria Municipiului București, să vedem protocolul exact între cele două instituții și modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale", a precizat Mircea Man.

Luminița Adam (UNPR), vicepreședintele comisiei, a punctat că ministrul Oprea nu poate fi audiat la Comisia pentru abuzuri atâta timp cât pe rolul unui Parchet există o cauză penală, ideea fiind susținută și de deputatul PSD Ioan Stan.

"La Comisia de abuzuri vin sesizările cetățenilor, care simt că au fost nedreptățiți în raportul lor cu organele abilitate, iar noi ne pronunțăm asupra petițiilor venite de la cetățeni. Să înțeleg că există o petiție venită de la cetățeni la noi, la Comisia de abuzuri, și petiții având acest subiect? Pentru că, dacă nu, eu consider că această Comisie pentru cercetarea abuzurilor este pe cale să facă abuz ea. În primul rând nu poți, nu ai cum să faci o comisie, fie ea că se cheamă abuzuri, fie că se cheamă o comisie de anchetă, atâta timp cât pe rolul unui Parchet există o cauză penală", a spus Luminița Adam.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…