Comisia juridică a stabilit ca depunerea raportului în cazul lui Marius Isăilă să fie 29 aprilie

Comisia juridică a stabilit ca depunerea raportului în cazul lui Marius Isăilă să fie 29 aprilie

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că raportul în cazul solicitării legate de încuviinţarea arestării preventive a senatorului Marius Isăilă va fi depus pe 29 aprilie.

Marius Isăilă (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Boboc a fost întrebat care este termenul pentru depunerea raportului asupra solicitării privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă.

"Pe 29 aprilie, săptămâna viitoare s-a stabilit că vom avea studiu pe dosar, iar săptămâna următoare să fie invitat şi senatorul Isăilă pentru a-şi prezenta apărarea", a precizat Boboc.

De asemenea, el a fost întrebat de ce raportul nu va fi depus săptămâna viitoare, termen pe care îl anunţase înaintea şedinţei Comisiei juridice.

"Eu am propus ca săptămâna viitoare să fie finalizat (raportul, n.r.), miercuri să fie în plen la vot. Propunerea pe care am făcut-o nu a mai fost aprobată în comisie", a mai afirmat Boboc.

Cei doi senatori PDL membri ai Comisiei juridice, Alin Tişe şi Mărinică Dincă , au precizat pentru MEDIAFAX că nu au luat parte la şedinţa comisiei întrucât au ajuns la finalul discuţiilor, în momentul în care termenul pentru depunerea raportului fusese deja stabilit.

Conducerea Senatului a transmis, luni, Comisiei jurice sesizarea ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc , privind solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte legată de încuviinţarea arestării preventive a senatorului Marius Isăilă.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis Senatului solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă , formulată în dosarul 202-P-2012 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conducerea Senatului a primit ataşat documentaţia pusă la dispoziţie de PICCJ, reprezentând un volum cuprinzând referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurorul din cadrul DNA care efectuează cercetări în cauză, precum şi copii ale unor acte de urmărire penală din din dosarul penal menţionat, respectiv şase volume conţinând 1963 pagini.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor