Complicii fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, condamnați definitiv la câte 4 ani de închisoare

Complicii fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, condamnați definitiv la câte 4 ani de închisoare

Laurian Lucaș, fost viceprimar al municipiului Bacău, și Dorinel Ifrim, fost șef al Cadastrului din Primăria Bacăului, au fost condamnați definitiv joi de instanța supremă la câte patru ani de închisoare într-un dosar privind schimburi de terenuri în perioada când Dumitru Sechelariu era edil șef al municipiului Bacău.

Instanța "condamnă pe inculpatul Lucaș Laurian Iulian la patru ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (opt acte materiale) și doi ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g Cod penal (dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, n.r.)", se arată în minuta deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

De asemenea, magistrații instanței supreme au decis condamnarea inculpatului Vasile Dorinel Ifrim la patru ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (opt acte materiale) și doi ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b și g Cod penal.

"În baza art. 112 alin. 2 lit. e Cod penal raportat la art. 19 din Legea nr. 78/2000 confiscă de la inculpații Lucaș Laurian Iulian și Ifrim Vasile Dorinel câte 98.318 USD și 1.616,174 RON. Menține sechestrul asigurator instituit asupra imobilului din Bacău, proprietatea inculpatului Lucaș Laurian Iulian și asupra imobilului din Bacău, proprietatea inculpatului Ifrim Vasile Dorinel", se precizează în decizie.

Instanța a mai decis schimbarea încadrării juridice și în cazul fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, în luare de mită în formă continuată, însă a dispus încetarea procesului penal împotriva lui ca urmare a decesului acestuia.

Cei trei fuseseră achitați în acest dosar de Tribunalul Bacău, decizie menținută ulterior de Curtea de Apel Bacău.

Dosarul a fost deschis în anul 2005 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au investigat două schimburi de terenuri efectuate în baza a două hotărâri de Consiliu Local adoptate în anii 2002 și 2003.

Dumitru Sechelariu, în vârstă de 55 de ani, fost primar al Bacăului între anii 1996-2004, a murit pe 16 februarie 2012 într-o clinică din Viena, după ce fusese supus unei intervenții chirurgicale la coloana vertebrală la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …